Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legjobb tennivalók Tbilisziben, Grúziában

Grúzia, egy apró kaukázusi ország, amelynek tbilisi fővárosa van, egyre népszerűbb, mint turisztikai célpont, évente több mint nyolc millió látogatóval. Tbiliszi oly sok szórakoztató és érdekes dolgot kell tennie, hogy a turisták könnyen eltölthetik a város turnéját, és soha nem fáradhatnak.

A Tbiliszi sokat kínál a turistáknak és a látszólag korlátlan különféle dolgoknak, hogy elkötelezzék magukat, a családbarát tevékenységektől a történelmi tereptárgyakig és az ízletes éttermi színpadig. Sok hónapot töltöttünk Grúzia fővárosában, és esélyünk volt arra, hogy megvizsgáljuk a Tbiliszi -ben sokféle dolgot, tehát elkészítettük ezt a listát, hogy garantáljuk, hogy soha nem unatkozik, miközben meglátogatja a grúz nagyvárosot.

Több mint 12009 ezer szálloda érhető el online foglaláshoz a Tbilisi -ben a Hotelhunter.com webhelyen, akár 70%-os különleges kedvezményt. Exkluzív alacsony árak közvetlenül a szállodákból.

Vándoroljon Tbiliszi óvárosának utcáin.
Az Mtkvari folyó mindkét bankján a régi Tbilisi egy szétszórt régió, amely magában foglalja a város legrégebbi környékeit. Ez a hely, amely a negyedik századi Narikala erődöt viseli kő koronaként, a kamera-kész Purlieus sorozat, mindegyik saját megkülönböztető vonzerejével. A régi Meidan szomszédság, hosszú kísértetjárta a selyemút kereskedők számára, a finoman rácsos Sololaki környéken, az időviszonyú házakkal, és a Metekhi, amely a sziklavantás templomáról híres, mind érdemes meglátogatni. Vannak mindenütt rántott erkélyek és színes megosztott udvarok, de a legszebb homlokzat a GudiaShvili Plaza, az Atoneli Street és az Agmashenebeli Boulevard újjáépítésében látható, amely finom 19. századi építészetbe van sorolva. Sodródás az Abanotubani felé, a kénfürdő területe felé, ahol a forró medencék és a gőzkamrák föld alatti világa a boltozatos mennyezet alatt fekszik.

Emelje fel egy poharat évszázados borkészítési gyakorlatokra.
Grúzia borkészítési előzményei Kr. E. legalább 6000 -re nyúlnak vissza, amikor a Qvevris néven ismert agyag amphorákat eredetileg a föld alatti szőlő erjesztésére használták. Tiszta kapcsolatot lehet húzni a neolit nyomvonalak és a mai borászok között, akik ugyanazokat a folyamatokat használják a bőrkontaktus borostyán és a vörös borok létrehozására. A Qvevri bor tehát az egyik legrégebbi, folyamatosan gyakorolt hagyomány. A Tbiliszi csípőboros rúdokkal ragyog, amelyek közül sok a Kaketi, Kartli és Imereti borkerületek természetes és bio palackjait tartalmazza. Kezdje az alapokkal, amelyeket egy hangulatos föld alatti alagsori bárban kapnak: Saperavi, Rkatsiteli, Kisi és Tsolikouri. A sommelier-vezérelt kóstolás 8000 évjáratnál nagyon ajánlott mindenkinek, aki érdekli a borkészítés hagyományának megismerése.

Töltsön időt a múzeumokban és a galériákban.
A Tbilisi de facto kulturális központja a Rustaveli Avenue. Kezdje a grúz Nemzeti Múzeummal, ahol a föld alatti kincstárban ugyanaz a kolchian arany, amely Jasonot és Argonautjait csábította, hogy átlépje a Fekete -tengeri csillogókat a világítás alatt. Nem szabad kihagyni a szovjet megszállási teremt, amely megemlékezik Grúzia üldözéséről a szovjetek alatt. Niko Pirosmani művészete látható a Nemzeti Galériában, míg a Zurab Tsereteli nagyszabású szobrok megtalálhatók a Moma Tbilisi-ben. A város számos múzeuma széles körű érdeklődési körét szolgálja, köztük: az Állami Selyem Múzeum, a Bormúzeum, a Népi Művészeti Múzeum és a Néprajzi Szabadéri Múzeum, mind lenyűgöző, a hagyományos otthonok a tartományokból behozzák és aprólékosan újjáépítik.

Élvezze a grúz ételeket.
A grúz asztal lélek-tápláló ételekkel ragyog, amely a Kaukázus-hegység konyhájából származik, mint üzemanyag, hogy segítse a lakosokat a kemény tél túlélésében. Amikor elindultak a városba, a hegyvidéki ételeket, mint például a khinkali (tészta marhahúsos gombócokkal tele slurp-méltó leves), városi érintést kaptak, és friss fűszernövényekkel ízesítették. A regionális finomságok közé tartozik a Lobio (egy gazdag babpörkölt egy agyag edényben); shkmeruli (csirke fokhagymás szószban); és az adjaruli khachapuri, a „sajtkenyér” család legkényelmesebb tagja, olvadt vajjal és tojássárgával. Satsivi, csirke vagy pulyka dióval és egyéb karácsonyi különlegességek egész évben elérhetők.

Tovább

Tippek Szalonikibe utazóknak

Szaloniki, más néven Thesszaloniki, Szaloniki vagy Szalonika, Macedónia fővárosa, Közép-Macedónia közigazgatási területe, valamint Macedónia és Trákia decentralizált közigazgatása, és Görögország második legnagyobb városa, több mint 1 millió lakossal. agglomeráció.

Thesszaloniki az egyik leggazdaságosabb családi üdülési célpont Görögországban, különösen a konyha tekintetében. A szigetekhez és a déli területhez képest alacsonyabb turisztikai forgalmának köszönhetően a város központja viszonylag érintetlen maradt, ezért ideálisan alkalmas szűkös költségvetésű egyének számára, akik szívesen jönnének.

Több mint 37 látnivaló érhető el Thesszalonikiben professzionális helyi idegenvezetőkkel a foxiepass.com oldalon! Egy tapasztalt idegenvezető elmeséli az összes hely történetét és titkait.

A város, mint mozgalmas és lendületes, diákokkal teli főváros hírneve azt jelzi, hogy számos híres, népszerű diákhelyszín van, ahol olcsón vásárolhatnak és étkezhetnek.

Ettől eltekintve Görögország rengeteg fantasztikus látnivalóval rendelkezik. Santorini az egyik legnagyobb esküvői helyszín, és ne hagyja ki Európa egyik legnépszerűbb látnivalóját. Kréta Európa híres nyaralóhelye is, Görögországban akár madárlesre is lehet menni.

Legyen nálad elég készpénz
Görögország EU-tagként az eurót használja hivatalos fizetőeszközként. ATM-ek a városban találhatók, azonban kevés pénzváltó található, ezért a legjobb, ha a repülőtéren váltanak pénzt, vagy készpénzt vesznek fel érkezéskor.

A kártyákat általában vásárlás, prémium éttermek és élelmiszerbolt-láncok fogadják el. A legtöbb intézmény azonban a készpénzt részesíti előnyben, és a számlát az asztalhoz szállítja. A szerverek velük együtt fejlődnek.

Ha buszokat és taxikat szeretne használni, sok apróra lesz szüksége. Ha Ön nem EU-s turista, feltétlenül szerezzen GST-nyugtát, hogy a repülőtéren igényelhesse adó-visszatérítését.

Hogyan juthat el
A turisták taxival vagy tömegközlekedéssel fedezhetik fel a várost. A taxi árak meglehetősen ésszerűek. A csoportban utazó turisták számára a taxi lesz a legköltséghatékonyabb módja a város felfedezésének.

Hívhat taxit, lehívhat egy kijelölt parkolóhelyről, vagy inthet egyet az utcán.

A kívülállóknak tudniuk kell, hogy a bennszülött sofőrök nem mindig tartják be a közlekedési szabályokat. Vezetés közben a látogatóknak általában óvatosnak és óvatosnak kell lenniük. Továbbá, miközben sétál a városban, legyen óvatos, amikor átkel az úttesten.

Ne ragadd magad túlságosan
Szalonikit nyugodt és nyugodt turisztikai célpontnak tekintik. A látogatóknak azonban óvatosnak kell lenniük, és el kell kerülniük, hogy elragadjanak, bárhová is mennek a városban.

A személyes dolgokat semmi esetre sem szabad felügyelet nélkül hagyni. Valamint csak felhatalmazott bankoknál váltson valutát.

Amíg városi kirándulásra indul, ne vigyen magával nagy mennyiségű készpénzt és egyéb értékes tárgyakat, amelyek felkelthetik a zsebtolvajok figyelmét.

Étkezés alacsony áron
Ahogy korábban említettük, a megfizethető étkezések beszerzése Szalonikiben nem igényel nagy befektetést. Spagettiből, pizzából, salátákból és souvlakiból nagyjából egy-két euróért lehet választani.

A kávézók és pékségek szintén olcsó megoldások lehetnek szűkös költségvetésű egyének számára; egy kis kávé valamivel több mint egy euróba kerül, akárcsak a szekrényekben tárolt péktermékeik és italaik többsége.

Ez különösen népszerű a Rotunda és a Thesszaloniki Egyetem körüli hallgatói közösségekben.

Kijutni a börtönből
Sok utazó nehézségekbe ütközik, amikor egy másik országban nyaral. Ez leginkább annak köszönhető, hogy nem ismerik a helyi törvényeket. A látogatók nagy valószínűséggel megsértik a vezetési szabályokat, nemdohányzó helyeken dohányoznak, gőzölögnek, fotóznak ott, ahol tilos, és balesetet szenvednek. 

Tovább

Tudnivalók, mielőtt Németországba látogat

Németország, formálisan a Német Szövetségi Köztársaság, egy gyönyörű és ipari nemzet, amely Közép- és Nyugat-Európa kereszteződésében található. Ha Németországra gondolunk, az első dolog, ami eszünkbe jut, a csodálatos sör, a pompás kolbász, a fantasztikus túrák, a fenséges kastélyok és az izgalmas techno bulik. A nemzet hihetetlen fesztiváljairól és rendezvényeiről, valamint csodálatos tájairól és természeti szépségeiről ismert. Németország látogatása kétségtelenül emlékezetes élmény minden utazó számára a bolygó bármely pontjáról.

Ha pénzt szeretne megtakarítani az utazás során, használhatja az online autókölcsönző szolgáltatást. Hasonlítsa össze az árakat a bookingauto.com oldalon, kaphat akár 70% kedvezményt a berlini bérlés árából, és vegye át autóját egy kényelmes helyen.


Nyelv
Természetesen beszélnek németül (vagy ahogy mondják németül). Ez egy fantasztikus nyelv, sok összetett szóval, ami az angolhoz kapcsolódik. A nagyobb városokban, mint gyakorlatilag minden európai nemzetben, többen beszélnek angolul, de a legjobb kilátások a német vidéken vannak; tanulj meg néhány szót, és közben használj egy fordítóalkalmazást. Gyors tipp: a „ß” betűt németül „eszett”-nek hívják, és inkább „S”-nek, mint „B”-nek ejtik!

Borravaló és valuta
Az euró (€) Németország pénzneme. Indulás előtt kérje meg bankját, hogy váltson át Önnek egy kis pénzt, hogy amint megérkezik, megkapja. Érdeklődjön előre; bankjának esetleg eurót kell "rendelnie". Készpénzre lesz szüksége; Németország, különösen a városokon kívül, készpénzes kultúra. Németországban egyszerű a borravaló; ha kiváló szolgáltatást kap, adjon hozzá 5-10%-ot. A borravaló kevésbé elterjedt, mint az Egyesült Államokban, de még mindig kedves gesztus, ha bármit elhagy.

Konyha Németországból
A német konyha jól ismert arról, hogy ízletes és laktató. Azonnal értesítenünk kell, hogy mindent meg kell próbálnia. De mivel mindennek van "német" neve, íme néhány ételdefiníció: Egy tipikus kolbász a bratwurst. A currywurst egy fűszeres ketchup és curryporos bratwurst. A savanyú káposzta aprított erjesztett káposzta. A spätzle dél-német tészta. A szelet vékonyra szeletelt marhahús, amelyet megsütnek. Szánj helyet egy perecnek is.

Németország technológiai tippjei
A WiFi, vagy Németországban W-LAN nem mindig érhető el ingyen. Ingyenes WiFi lesz Berlin belvárosában, de egy furcsa jogszabály megakadályozta, hogy ez megtörténjen. 2016-ban vissza kell térnie, bár az ingyenes Wi-Fi hozzáférés jelenlegi légköre miatt Németországban, jó ötlet lehet WiFi-eszköz bérlése, hogy mindig legyen kapcsolata. Érkezés előtt szerezzen be egy elektromos adaptert egy utazási üzletből; Az európai üzletek eltérnek az amerikaiaktól.

Kulturális megkülönböztetések
Nincsenek jelentős kulturális akadályok, amelyeket le kell győzni a németországi látogatás során, de előfordulhat néhány meglepetés. A bemutatkozás során a személyek gyakran a vezetéknevüket használják az utónevük helyett. Egy német szerkezet "első" szintje valójában a második emelet, mivel az alsó emeletet "nulladik emeletnek" tekintik. A németek nagyon pontosak, ezért ha találkozni szeretne valakivel, győződjön meg róla, hogy időben érkezett. Ne feledje, hogy csak néhány eltérés van.

Tovább

Vietnam legjobb látnivalói

Vietnam, egy hosszú, keskeny ország, amely a Dél-kínai-tenger, valamint Laosz és Kambodzsa határai közé ékelődik, lenyűgöző tájak országa, amely az északi buja rizsteraszoktól és erdős hegyektől a Közép-felföld festői völgyeiig és a termékeny vidékekig terjed. delta és gyönyörű déli strandok. Vannak virágzó városi városok, gyarmati városok, vidéki falvak, ókori műemlékek és egzotikus szigetek a keverékben. A vietnami legnépszerűbb helyek listája.

A turisták előszeretettel veszik az autóbérlési szolgáltatásokat Vietnamban. Az autóbérlés átlagos költsége Hanoiban naponta 15 euró. Akár 80%-os kedvezményt is kaphat a cars-scanner.com oldalon.

Íme egy lista a kihagyhatatlan vietnami helyszínekről, amelyek segítenek megtervezni utazását.

Hoi An ősi városa – Távol-keleti kikötő

Hoi An ősi városa 1107 jól megőrzött történelmi építményből áll, amelyek a 15. századba vezetik vissza a turistákat, amikor a terület fontos kereskedelmi csomópont volt. A város legtöbb épülete még mindig ugyanúgy néz ki, mint évszázadokkal ezelőtt, így a régi ázsiai kikötő ritka példája.

Az ókori város a vietnami és a külföldi kultúrák szintézise, amint azt a döngölő japán épületek, kínai templomok és teázók látják. Az 1600-as évek elején emelt ikonikus, fából készült japán stílusú híd (vagy buddhista pagoda) a terület egyik legfontosabb látnivalója.

Az óvárost legjobban szürkület után lehet látni, amikor az utcákat sárga fények világítják meg, amelyek a történelmi kereskedőházak ablakaiban csillognak.

A Fiam

Hoi An közelében található, Vietnam központi partján. A Fiam fontos régészeti lelőhely, egy régi település. A Fiam eredetileg a vallási hindu rítusok kiemelkedő központja volt, ahol a Champa Királyság uralkodói több templomot emeltek az istenség, Shiva imádatának szentelve a 4. és 14. század között.

Ho Si Minh-város egy város Vietnamban.

A dél-vietnami Mekong-deltában, a Saigon folyó mentén fekvő Ho Si Minh-város egykor Saigon néven volt ismert, és a vietnami háború idején Dél-Vietnam fővárosaként szolgált. Manapság Ho Si Minh Metropolis az újraegyesült ország fő városa, amelyre számos ok van, az ősi és kortárs helyszínektől kezdve a dinamikus vásárlásokig, étkezésekig és éjszakai életig.

A Mekong-delta

A dél-vietnami Mekong-delta színes úszó piacairól, gyümölcsöskertjeiről, rizsföldeiről, cukornádültetvényeiről, madárrezervátumairól és bájos városairól ismert. A Mekong-delta, amelyet néha "vietnami rizskosárnak" is neveznek, egy mezőgazdasági terület, amelyet a Mekong-folyó csatornáinak és patakjainak kuszasága tesz gyümölcsözővé. A Mekong-delta, amely a Thai-öböltől Ho Si Minh-városig húzódik, a nemzet több mint egyharmadát táplálja hatalmas ültetvényeivel, gyümölcsöseivel, rizsföldeivel és halgazdaságaival.

Nha Trang, Vietnam

Nha Trang egy kiemelkedő tengerparti üdülőváros Ázsia egyik legszebb öblében, Dél-Közép-Vietnam partjainál. Festői hegyei, strandjai és zöld szigetei népszerű turisztikai, vietnami és búvárcélponttá teszik. Nha Trang fő vonzereje a strand, amelyet üdülőhelyek, pálmafák és egy csodálatos sétány díszít. Hullámvasutakkal és hullámmedencékkel a vidám- és víziparkok minden korosztály számára kínálnak szórakozást.

Tovább

Tudnivalók, mielőtt Budapestre utaznának

Budapest, Magyarország fővárosa sok tekintetben hasonlítható Európa többi nagyvárosához. A nagy sugárutakon gyönyörű épületek állnak, míg a lakosok és a látogatók vásárolni, társasági életet és üzleti ebédet fogyasztanak.
Vannak azonban olyan szempontok, amelyek Budapestre jellemzőek, amelyekről úgy gondoljuk, hogy a turistáknak tisztában kell lenniük. Személyes tapasztalataink alapján állítottuk össze ezt a listát azokról a dolgokról, amelyeket érdemes tudni, mielőtt Budapestre látogat.
A legvonzóbb áron találja meg a legjobb szálláslehetőséget Budapesten. Ha érdekli egy jó budapesti szálloda, több mint 8019 szálloda különleges kedvezménnyel az Ibis, Novotel és Holiday Inn szállodaláncokban a hotels-scanner.com oldalon.

Érvényesítse metrójegyét
Ez egy népszerű tanács a budapesti útikönyvekben. Megerősíthetjük, hogy a jegyellenőrzés elterjedt, és azt hallottuk, hogy ha érvénytelenített jeggyel utazik, helyszíni pénzbírságot kaphat.
Egyszerűen helyezze be a jegyét néhány másodpercre a metróállomás bejáratánál található narancssárga készülékek egyikébe az ellenőrzéshez. A jegyre egy érvényesítési jelet írnak, amelyet sípoló hang követ. Ez minden.

Budapest meglehetősen angolbarát.
Annak ellenére, amit az interneten hallottunk, Budapest nagyszerű hely, ha tud angolul. Szinte mindenki, akivel találkoztunk, jól beszélt angolul, ha nem is folyékonyan. Az utcákon és a vállalkozásoknál a táblák jellemzően kétnyelvűek (magyar és angol), és minden étteremben, ahol jártunk, volt angol menü.
Ennek tudatában mindig azt javasoljuk, hogy néhány alapvető szó elsajátításával merüljön el annak a nemzetnek a kultúrájában, amelyre most megy. Íme néhány példa a kezdéshez.

Keressen 5 csillagos szállodai ajánlatokat.
A budapesti szállás gyakran olcsóbb, mint Európa más városaiban. Nagyszerű ajánlatot kaptunk a fantasztikus Corinthia Grandban, ezért figyelje az akciókat.

Kérjük, ne koccintsa össze a szemüvegét.
A magyarok nem koccintják össze a poharaikat üdvrivalgás közben egy városi legenda miatt, miszerint az osztrák tábornokok 1849-ben a 13 aradi vértanú halálát ünnepelték a söröspoharukat. Míg a nem hivatalos tilalom 1999-ben feloldódott, sokan folytatják hogy kövesse a szokást. Kérjük a látogatókat, hogy kövessék példájukat.

Hidegben viseljen tapadós cipőt.
Meglepő módon egy hóvihar után meglehetősen csúszós volt az útburkolat Budapesten. Ha télen utazik, javasoljuk, hogy viseljen vízálló, jó tapadású lábbelit.

Ne felejts el borravalót adni!
Sok más európai nemzettől eltérően Magyarországon aktív borravalókultúra van. A legtöbb esetben az összeg 10%-át értékelik, a rendkívüli szolgáltatásért nagyobb százalékot. 300-400 Ft-ot adj harangvirágnak. Ha kávézóban vagy étteremben tartózkodik, a borravalót az asztalra tenni udvariatlanságnak számít; ehelyett adja át közvetlenül a személyzetnek.

Tovább

Londoni látogatás olcsón

London jól megérdemelt hírneve drága hely a látogatáshoz. A londoni nyaralása nem lehet megfizethető, ha nem rendelkezik bennfentes ismeretekkel és néhány hasonló helyi ajánlással.
Létrehozni vagy ellátogatni Londonba költségkeretből, de szüksége lesz néhány helyi ötletre és útmutatásra a költségek és kiadások csökkentésére vonatkozóan, amelyeket alább megosztunk.
A turisták szeretnek előre lefoglalni autót online, hogy megtalálják a legjobb autóbérlési ajánlatokat Londonban, akár 80%-os kedvezménnyel. Az autóbérlés ára Londonban napi 17 eurótól kezdődik a bookingcar.eu oldalon.

Étel olcsón Londonban
Az élelmiszerárak eltérnek az Egyesült Királyságban és Londonban. Egyes szupermarketek drágábbak és luxusosabbak, mint mások, és sok üzletben leáraznak olyan élelmiszereket, amelyek hamarosan lejárnak. Ezen kívül számos ingyenes étkezési lehetőség van Londonban.

  • Kerülje a turisztikai övezetekben az étkezést.
  • Használjon olcsó szupermarketeket.
  • A nap végén keressen akciós élelmiszereket.
  • Londonban gyűjtőhálózatok működnek.

A Falling Fruits hálózat természetes táplálékforrásokat azonosít a városokban.
Ingyenes ételminták állnak rendelkezésre London legnagyobb piacain. A Borough Market, a Greenwich Market és a Spitalfields Market mind megér egy látogatást.
Londonban a Hare Krisna szekta ingyenes étkezést oszt. Próbálja ki a Govinda éttermet, amely a Food for Life kezdeményezés része.

A Waitrose és a Marks & Spencer élelmiszerboltok a legköltségesebb szupermarketek, míg a Sainsbury és a Tesco a legolcsóbbak. Újra megfizethetőbbé válhatnak a Lidl és az Aldi üzletek.
Vásárolja meg ebédjét, és utazzon London számos parkjának egyikébe piknikezni.
Ha önellátó szállása van, keresse az akciós hűtőszekrényt a szupermarketekben, ahol a lejárati dátumhoz közeledő dolgokat drasztikusan kedvezményes áron kínálják a nap vége felé.
Ahelyett, hogy palackozott italokat és üdítőket vásárolna, vigyen magával egy kulacsot, és töltse meg londoni szállásán.

Keressen alternatív szállást
London és megfizethető szállás ritkán kapcsolódik össze, de nem kell minden este több száz fontot költeni. Vásároljon és ismerje meg a környéket.
Gyakran előfordul, hogy a turisztikai zónákon kívüli, akár 5 perces sétával elérhető régiók lényegesen olcsóbb és színvonalasabb szálláshelyeket kínálnak.
Próbáljon meg olyan új stílusú szállodákat nézni, amelyekben a családi szobák alapfelszereltségként szerepelnek a családok számára.
Azok számára, akik olcsón látogatnak Londonba, egy prémium szállás beszerzése néha olcsóbb, mint két olcsóbb.
Volt néhány pozitív találkozásunk az AirBnB-vel Londonban, úgyhogy mindenképp érdemes körülnézni. Böngészni kell, és alkalmazkodónak kell lenned.
Itt csatlakozhatsz az Airbnb-hez, és ha új fiókot hozol létre (tipp: hozz létre újat egy másik e-mail címmel), nagyjából 40 USD jóváírást kapsz a foglalás költségeinek fedezésére.

A londoni múzeumok többsége ingyenes.
London "három nagy" múzeuma, a Természettudományi Múzeum, a Tudományos Múzeum és a V&A csak néhány lépésre van egymástól. Mindhárom ingyenes, kivéve a speciális kijelzőket. Ez a jövőben változhat, és tanácsot adnak a hozzájárulásokhoz, de mi mindig ingyen mentünk.
Nemcsak múzeumok, hanem művészeti galériák is. Ha körülnéz, meg fog döbbenni, mennyi világszínvonalú látnivaló ingyenes Londonban.

  • A Nemzeti Természettudományi Múzeum, itt regisztrálhat egy időzített időpontra.
  • A V&A. Ez nem igényel fenntartásokat, és általában csendesebb.
  • A londoni Tudományos Múzeum
  • A British Museum Londonban található. Foglaljon itt.
  • A Tate Modern egy múzeum Londonban.
  • A National Portrait Gallery egy múzeum Londonban.
  • A Greenwich Tengerészeti Múzeum a Connecticut állambeli Greenwichben található.

Bár sok múzeum díjat számít fel a különleges kiállításokért, audiokalauzokért, túrákért és különleges eseményekért, a szokásos belépés általában ingyenes.

London mindig drága hely lesz a látogatáshoz, bár lehet, hogy olcsóbb, mint például Ausztrália vagy Szingapúr.
A pénztárcabarát utazók jöhetnek, és hosszú ideig maradnak Londonban; nem kell mást tenniük, mint rezidensként gondolkodni és költeni, nem turistaként.

Tovább

Miért érdemes Bulgáriába menni

Bulgária viszonylag ismeretlen kelet-európai hely. Mégis mindent kínál, amire szüksége lehet egy fantasztikus nyaraláshoz, és még sok mást! Ennek a nemzetnek lenyűgöző története van, amely egy több évados Netflix-sorozat témája lehet. A jelene még lenyűgözőbb, ahogy a nemzet folyamatosan fejlődik és átalakul. Nemcsak aktuális elemeket tartalmaz, de továbbra is felfedi régmúlt korok gazdagságát.

Újra és újra visszatér erre a helyre, miután megfelelően felfedezte. Íme a Bulgária legjobb programjainak listája.

A tengeri üdülőhelyek türkizkék vízzel és lágy szellőkkel vonzzák. Engedjen meg magának egy nyaralást Bulgária Fekete-tenger partján, és ismerkedjen meg a luxusstrandok értékelésével az 1001beach.com oldalon.

Hegyek Bulgáriában
Bulgária a szabadtéri szerelmesek álma. A nemzet lenyűgöző kilátással és tájjal rendelkezik. Ezen a területen különböző hegyláncok találhatók, köztük a Rila, a Rhodope, a Pirin és a Stara Planina. Akár túrázásra, hegyi kerékpározásra, siklóernyőzésre, sziklamászásra vagy vadvízi evezésre vágyik, mindegyik egyedi és megér egy látogatást.

Kiváló sípályák
Bulgária kiváló téli üdülőhely. Bansko, Borovets és Pamporovo a három legnagyobb síterep. A téli havazás és az erős infrastruktúra ideális helyszínt biztosít síeléshez és snowboardozáshoz. Ha valami izgalmasabbra vágyik, fontolja meg a hótalpas túrázást, a korcsolyázást vagy a szánozást. Bulgáriát mindenki élvezni fogja!

A trákok nyomdokain
A trákok, akik rendkívül titokzatosak és érdekfeszítőek voltak, több ezer évvel ezelőtt elfoglalták a modern Bulgáriát. Még mindig csaknem keveset tudunk az ókori civilizációról, és az új felfedezések gyakran teljesen megváltoztatják véleményünket: például korábban azt feltételeztük, hogy a trákok barbárok, amíg fel nem fedeztük az írott nyelv bizonyítékát! Számos csodálatos trák szentélyt, várost és sírt fedeztek fel a nemzet különböző részein a huszadik század során. Különös figyelmet érdemel az istenek városa, Perperikon, valamint Kazanlak és Sveshtari UNESCO-listás sírjai.

Egyszerre finom és laktató ételek és borok
A bolgár konyha a török, görög és balkáni kulináris hagyományok lenyűgöző kombinációja, sajátos ízekkel. A receptek sokféle húst, zöldséget, sajtot, valamint fűszereket és gyógynövényeket tartalmaznak. Banitsa, többrétegű tojásos és sajtos tészta; Shopska saláta; világhírű bolgár joghurt; és a bolgár grillezett húst sem szabad kihagyni. Ráadásul egyetlen hagyományos vacsora sem lenne teljes rakia, egy őshonos gyümölcspálinka vagy bolgár bor nélkül, különösen az ország több évezredes borászatának ismeretében.

És mindent nagyon kedvező áron.
Bulgária Európa egyik legkedvezőbb árú helye, ami azt jelenti, hogy úgy kezelheti magát, mint egy királyt vagy királynőt anélkül, hogy pénzt rontana!

Végül, de nem utolsósorban, ne hagyja ki a lehetőséget, hogy kapcsolatba lépjen a helyiekkel, mivel Bulgária kivételesen kedves és vendégszerető emberek otthona, akik rendkívül büszkék országuk gazdag történelmére és szokásaira. Keményen fognak dolgozni, hogy nemzetközi turistáiknak kiállítsák Bulgária legjavát.

Tovább

Tudnivalók, mielőtt Ausztriába utazunk

Ausztria Európa egyik legfestőibb helye. Van valami az Alpokban! Van néhány dolog, amit tudnod kell, mielőtt Ausztriába látogatsz!
Több mint 3983 ezer szálloda foglalható online Bécsben a hotelhunter.com oldalon, akár 70%-os akciós kedvezménnyel. Exkluzív alacsony árak közvetlenül a szállodáktól.
1. Mozarton és Maria Von Trappon kívül van egy Salzburg.
Még ha soha nem is alakította Lieslt a Zene hangja című iskolai produkcióban, vagy fiatalkorát Mozart-szonáták dörömbölésével töltötte, Salzburg gyönyörű barokk kupolái és tornyai csodálatosak. A város ikerzenei kapcsolatai óriásiak – a klasszikus buskerek és a Von Trapp-túrák éppolyan elterjedtnek tűnhetnek, mint Mönchsberg, a város impozáns csúcsa. Vannak azonban módok arra, hogy élvezzük Salzburgot anélkül, hogy bedőlnénk a kliséknek.

Vegyük fontolóra az évente megrendezésre kerülő Salzburg Fesztivált, amely a világ legjobb klasszikus művészeit gyűjti össze, és mindenképpen érdemes előre tervezni. És ahogy rájöttem, egy egész évben nyüzsgő jazz és techno szcéna van egy zenehallgatókkal teli városban, ahol a zeneileg képzett fiatalok kiengedhetik a gőzt.

A várost mészkő csúcsok, ködbe burkolt vízesések és ékszerszínű tavak veszik körül, amelyek kiváló napos kirándulásokat tesznek lehetővé. Ha csak néhány órát tölthet a városon kívül, az Eisriesenwelt-barlang csillogó föld alatti jégpavilonjai és lámpásokkal megvilágított alagútjai földöntúliak.

2. Ne utasítsd el az osztrák bort.
Az osztrák bornak van egy pillanata: menjen végig az ország kanyargós Weinstrassén, és meglátja, vagy megkóstolja, miért.

Ausztria Wachau, Kremstal és Kamptal kerületei, amelyek körülbelül 1,5 órányira vannak vasúton Bécstől, és könnyen megközelíthetők kerékpárral is, klasszikus és újabb, élesebb termelők otthona. A híres Duna-parti város, Krems kap minden figyelmet, de Langenlois egy rejtett kincs, amely hűséges marad mezőgazdasági, munkásosztálybeli hagyományaihoz, miközben megőrzi a varázsát. Kóstolja meg az őshonos Grüner Veltliner-t, amely olyan ízletes és szomjoltó lehet, mint egy finom Chardonnay, vagy olyan árnyalt és borsban gazdag, mint egy kiváló Chardonnay.

3. Téli kirándulások Kitzbühelen kívül
Egyes látogatók a púderért, mások a lüktető après-skiért jönnek Ausztriába. Szeretem a laza futást és a síelés utáni Stiegl sört, de a hegyi vendégszeretetet is szeretem, ahol a szállodák nem évek, hanem évszázadokba számolják a származásukat, és minden délután ingyenes Strudelzeit (Rétesóra), valamint biodinamikus gyógyfürdőkezelések. .

A modern síelés szülőhelyei, Voralberg és Tirol meghatározzák Ausztria síéletét; Itt találja a legendás St. Anton, Ischgl és Kitzbühel üdülőhelyeket, amelyek a mély porról és a meredek cseppekről (és a borsos áraikról), valamint a napi ivásról és a kemény éjszakai életről ismertek. A keleti irányban azonban a Grossglockner Resort Kals-Matrei található, amely változatos terepet, félárú bérleteket biztosít a 18 éven aluliak számára, és a több mint hatvan 9840 láb (3000 méter) csúcsokkal teletűzdelt látképre való ébredést.

4. Grazt, Ausztria második legnagyobb városát sem szabad figyelmen kívül hagyni.
Grazról beszélve az osztrákok gyakran a Földközi-tengerhez hasonlítanak. Annak ellenére, hogy az ország második legnagyobb városa távol van a parttól, ha egyszer megnézi, megérti, mit jelentenek. Gyönyörű, régi központjában a középkori, a reneszánsz és a barokk épületek csodálatosan idéző kombinációban ötvöződnek, és a híres óratorony ülőrúdjáról nézve terrakotta tetői szakasza és a zúgó Mur-folyó az olasz riviéra vagy a szláv Adriai-tenger falvaira emlékeztet. Konyhája is könnyebb, frissebb, napfényesebb, mint a bécsi. Ez egy barátságos és békés környék, különösen tavasszal és nyáron, ahol nincs Bécs vagy Salzburg turisztikai vonzereje.

5. Több főszezon van.
A látogatók Bécsbe nyüzsögnek a látnivalókért a nyári, júliusi és augusztusi csúcsszezonban, míg a lakosok tóparti üdülőhelyekre vagy túraútvonalakra mennek. Salzburg szintén nyüzsgő, nyári zenei rendezvényei még több látogatót vonzanak. A szállodák tele vannak, de a bérelhető apartmanok leegyszerűsítették a dolgokat. A nyár forró, ezért rövidnadrágot és naptejet vigyen magával, de a magasságban való felfedezéshez ruházat is jó ötlet.

6. Ausztria megismerése egyszerű.
Az országos BB vasúti rendszer össze van kötve a Postbus buszhálózattal, így a tömegközlekedés különösen hatékony. Érdemes megvizsgálni a regionális közlekedési bérleteket, amelyek jelentős kedvezményeket biztosíthatnak. Ausztriában élvezet vezetni, bár a járműkölcsönzés csak a nagyobb városokban érhető el. A kerékpárosokat jól kiszolgálják a városokon és regionális régiókon átívelő kerékpárutak. A nyári utazásokhoz több kerékpárkölcsönzési lehetőség is kínálkozik.

 

Tovább

Tudnivalók Ausztráliába utazás előtt

Ausztrália egy érdekes nemzet Óceániában, tele meglepetésekkel. Valójában Ausztrália a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. Minden típusú turistát kiszolgál, beleértve a hátizsákos turistákat, párokat, magányos utazókat és luxusvendégeket. Sok fiatal szívesebben utazik Ausztráliába egy-két évre, mivel a munkaszüneti vízumot egyszerű megszerezni, és az ausztrál fizetés versenyképes.

Több mint 60 látnivaló érhető el Sydneyben professzionális helyi idegenvezetőkkel a foxiepass.com oldalon! Egy tapasztalt idegenvezető elmeséli az összes hely történetét és titkait.

A szigeti élettől a síelésig, a hegycsúcsoktól a búvárkodásig, a hatalmas buliktól a nyugodt közúti utakig, az egzotikus állatoktól a lenyűgöző strandokig Ausztrália számos tevékenységet kínál az Ön igényeinek és érdeklődésének kielégítésére.
Ebben a cikkben minden kérdésre választ kell adnia az első ausztráliai utazásával kapcsolatban.

Ausztráliában szokás borravalót adni?
Ausztráliában nem szokás borravalót adni. Nem számít, ha egy finom étteremben vagy egy búvárbárban vacsorázik; soha nem kell hálapénz!

Néhány intézmény azonban extra szolgáltatási díjat számít fel hétvégén és ünnepnapokon. Egyes éttermek például szombaton és vasárnap 10%-os, ünnepnapokon pedig 15%-os díjat számítanak fel.

Mennyibe kerül a tömegközlekedés Ausztráliában?
Ausztráliában a tömegközlekedés használata gyerekjáték, különösen, ha helyi újratölthető intelligens kártyával rendelkezik. Minden állam saját intelligens kártyával rendelkezik a tömegközlekedési eszközök érintésmentes viteldíjának beszedéséhez, beleértve a buszokat, villamosokat és vonatokat.

Felszálláskor csak érintse meg a kártyáját, és induláskor nyomja meg újra.

Az intelligens kártya használata gyakran olcsóbb, mint az egyedi papírjegyek vásárlása.

Intelligens kártyák megvásárolhatók és újratölthetők bármely tömegközlekedési kioszkban, 7-Elevenben, újságosstandban vagy más részt vevő vállalkozásban.

Mi is pontosan az ausztrál konyha?
Amikor először jártam Ausztráliában, azt feltételeztem, hogy a hagyományos ausztrál ételek húsos pitékből, fish & chipsből, lamingtonból, vegemitből és marmitból állnak. Valamennyire igazam volt.

A hagyományos ausztrál konyhán kívül számos más konyha, például görög, török, ciprus, olasz, kínai, vietnami és mások is az ausztrál kultúra részét képezik.

Ausztrália, Kanadához és az Egyesült Államokhoz hasonlóan egy kulturális olvasztótégely, ahol gyakorlatilag bármilyen ételt meg lehet kapni, amire vágysz. Tehát ne döbbenjen meg, ha felfedezi a legjobb görög vagy török konyhát Ausztráliában, különösen olyan nagyvárosokban, mint Melbourne és Sydney. Tekintse meg táplálkozási ajánlásaimat ezeken a blogokon.

Mi a villásreggeli vonzereje Ausztráliában?
Ausztrália keleti partja mentén utaztam a "brekkie"-ből (a reggeli rövidítése, ahogy az ausztrálok nevezik).

A reggeli és a villásreggeli termékek a legfrissebb és legegészségesebb bioalapanyagok felhasználásával készülnek. A reggeli mindig tartalmaz tojást, avokádót és kenyeret különböző konfigurációkban.

Tehát, amíg Ausztráliában tartózkodik, próbáljon ki néhány helyi "brekkie"-t:

Avokádó pirítósra, tojás kovászos kenyérre, benedektojás sokféle változata és acai turmixtálak
hotcake ricottával (palacsinta)

Mitől olyan népszerű a kávé Ausztráliában?
Ha a kávé a kedvenc italod, imádni fogod Ausztráliát!

Ausztráliában a kávé életforma. A legjobb magántulajdonban lévő kávézók az egész országban megtalálhatók. Sok kávézó saját maga pörköli a szemes kávét, a baristáik pedig kávészakértők.

Próbálja ki a lapos fehéret, Ausztrália kedvenc koffeintartalmú italát. A lapos fehér dupla adag eszpresszóval és habos tejjel a tetején készül. Általában kisebb méretű, mint egy latte vagy cappuccino.

Meglátásom szerint Melbourne termeli a legjobb lapos fehéret, de a nemzet többi része sem marad le mögötte. Kiváló kávé szinte bárhol megtalálható.

 

Tovább

Tudnivalók Kanadába utazás előtt

Kanadai utazást tervez a közeljövőben? A nyüzsgő városokkal és lélegzetelállító nemzeti parkokkal ki ne szeretné megtapasztalni mindazt, amit ez az ország kínál?
Bár Kanada és az Egyesült Államok határa van, a két ország sok tekintetben lényegesen különbözik egymástól.
Van néhány dolog, amit tudnia kell, mielőtt Kanadába utazik.
Kanada egy hatalmas ország!
Valójában Kanada a világ második legnagyobb nemzete Oroszország után.
Tehát, ha Kanadába utazik, ne számítson arra, hogy néhány héten belül meglátogatja a nemzet többségét. Kanadában az egyik városból a másikba való utazás hatalmas távolságokat igényel.
Ha csak korlátozott idő áll rendelkezésére, akkor Kanada egy vagy két tartományára kell koncentrálnia, és minden látnivalót meglátogatnia.
Ne feledje, hogy a kanadai városok nagyon szétszórtak.
Ha olyan szállodát vagy más szálláshelyet foglal, amely úgy tűnik, hogy közel van a főbb látnivalókhoz, illetve egy busz- vagy vasútállomáshoz, ellenőrizze még egyszer a távolságokat.
Igen, egy külvárosi szálloda olcsóbb lehet, de ne feledje, hogy ezek a külvárosok gyakran saját városuknak tűnnek, saját bevásárlóközpontokkal, parkokkal, szupermarketekkel stb. Ingázni onnan a főbb helyszínekre nehéz lehet, és nem fog tudni úgy sétálni ott, mint más európai városokban.
Kanada tíz tartományra és három területre oszlik, és ha a nyaralás során a lehető legtöbbet szeretné felfedezni belőle, azt javaslom, béreljen járművet. Vannak festői vasútvonalak és vezetett túrák, de általában egy jármű viszi a legnagyobb távolságot.
Készüljön fel a kanadai időjárásra
Kanada számára a legfontosabb csomagolási javaslat az, hogy rétegeket vigyen magával!
Egy dologra érdemes odafigyelni, mielőtt Kanadába utazik, hogy még nyáron is hideg lehet éjszaka a hegyvidéken. És az időjárás nagyon változik egyik helyről a másikra.
A British Columbia Coast (Kanada nyugati partvidéke) melegebb téli hőmérsékletet kínál, de várhatóan mindenhol hideg lesz Kanadában... Elég hideg van! Vigyen magával meleg gyapjúkalapot (Kanadában toque néven ismert), vastag kesztyűt és egy sálat, amellyel az arcára tekerheti.
A Kanadában valaha mért legalacsonyabb hőmérséklet -81,4 Fahrenheit (-63 Celsius-fok) volt 1947-ben!
Kanadának két hivatalos nyelve van: az angol és a francia.
A kanadaiak többsége az angolt használja első nyelvként, míg a franciát, az ország második hivatalos nyelvét a lakosság körülbelül 20%-a beszéli.
És mivel Kanada olyan változatos nemzet, a különböző nyelveken különböző szintű képességek, valamint sok különböző dialektus és beszélt nyelv eltérő lesz.
Kanadában legális a borravaló.
Borravalót kell adnia a pincéreknek, fodrászoknak, taxisoknak, szállodai személyzetnek és másoknak, amikor igénybe veszi szolgáltatásaikat.
Bár a borravalót nem kell megadni, gyakran elfogadnak 15-20%-os hálapénzt.
Autóvezetés Kanadában
Az online autóbérlési szolgáltatás segítségével pénzt takaríthat meg az utazás során. Összehasonlíthatja az árakat a bookingauto.com oldalon, és akár 70% kedvezményt kaphat a bérleti díjakból Torontóban.
Fontos tudni, hogy Kanadában a sebességkorlátozások eltérnek az Egyesült Államokétól, különösen, ha az Egyesült Államokból vezetsz. Vezetés előtt ellenőrizze a helyi sebességkorlátozásokat!
Kanadában a legtöbb más országhoz hasonlóan a mobiltelefont kihangosítva kell használni vezetés közben, és tilos a dohányzás egy járműben egy fiatallal.
A téli vezetési körülmények rendkívül veszélyesek lehetnek. Ha kimész a hóba, győződjön meg róla, hogy van feltöltött telefonja és segélycsomagja.
Ha autója nem alkalmas téli utazásra, próbáljon meg egy jobban felszerelt járművet bérelni.

Tovább

superfox

blogavatar

Utazási tanácsok

Utolsó kommentek