Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tennivalók Hurghadában

Egyiptom rendelkezik a világ legrégebbi és legszebb nevezetességeivel. Persze mindenki tisztában van a gízai fennsíkon található csodálatos piramisokkal, de Egyiptom sokkal több ennél. A kevésbé ismert és élvezetesebb Saqqara és Dahshur piramisok mindenképpen megérnek egy napos utat Kairóból. Eltölthet egy-két napot Kairóban templomok és mecsetek megtekintésével, sétálhat a régi Kairóban, és megismerheti az egyiptomi történelmet az Egyiptomi Múzeumban.

Hurghada ideális úti cél mindazok számára, akik kikapcsolódni és napozni szeretnének. Rengeteg tennivaló van itt, beleértve az ősi romok meglátogatását és a lélegzetelállító kilátást. Ön is töltheti az idejét úszással a tiszta vizekben, vagy ellátogathat a környező közösségek valamelyikébe egy napos kiránduláson. Bárhogy is dönt, töltse ki idejét ezen a csodálatos helyen! A kezdéshez íme néhány Hurghada legfontosabb teendője.

Töltsön el egy napot a teljes körű szolgáltatást nyújtó strandok egyikén.

A Hurghada régió ad otthont Egyiptom gyönyörű fehér homokos strandjainak és kristálytiszta nyugodt tengerének. Szinte minden üdülőhelynek van saját strandja, napernyőkkel, napozóágyakkal, törölközőkkel és teljes körű szolgáltatással, hogy italokat, harapnivalókat és még vízipipát is vigyenek a strandszékbe.

Ha sok egyiptomi strand közül szeretne választani, és felejthetetlen nyaralást szeretne, használja a 1001beach.com webhelyen található Hurghada luxusstrandjainak rangsorát.

Búvárkodás és sznorkelezés

Mint korábban említettük, a Vörös-tengeri búvárkodás világszerte ismert. Hurghada búvárlétesítményei bőségesek, olcsók, és számos nyelven biztosítanak PADI-leckéket. Ha búvárkodás nélkül szeretné látni a Vörös-tenger gyönyörű zátonyait és a tengeri élővilágot, a búvárközpontokon vagy a szállodáján keresztül könnyedén megszervezhet hajókirándulásokat fantasztikus sznorkelezési területekre.

Sziget-ugráló körutak

Hurghada partjainál számos sziget található, és a szigettől függően búvárkodhat és felfedezheti, vagy eltöltheti a napot egy tengerparti bárban/étteremben nyugágyakkal és napernyőkkel (a legnépszerűbb a Mahmya és az Orange Bay a Giftun-szigeten).

Akvárium és vízipark

Próbálja ki Hurghada egyik víziparkját, és találjon valamit, ami a fiatalok és a felnőttek számára egyaránt tetszeni fog. A legnépszerűbb a Makadi Water World, amely a Jaz Makadi Bay szállodában megszállók számára ingyenes, vagy térítés ellenében megvásárolható. Számos csúszda áll rendelkezésre minden korosztály számára, valamint étterem/snack bár ételekkel és italokkal.

Egy másik szórakoztató családi tevékenység a hurghadai Grand Aquarium látogatása.

Sivatagi kikapcsolódás

Ha jóllakott a stranddal és vízzel kapcsolatos tevékenységekkel, ne aggódjon, Hurghada sokkal többet kínál. A keleti sivatag és Egyiptom hegyei veszik körül Hurghadát, és az Ön szállodája vagy egy helyi utazásszervező készséggel megszervezheti a sivatagi tevékenységeket:
Quad/ATV szafari
Biciklizés a földön
lovagolni
A Red Sea Trail túrázási és kempingezési lehetőséget kínál.

Fedezze fel Hurghada városát.

Ha szeretné megtapasztalni az "igazi" Hurghadát, távol az ellenőrzött üdülőhely élményétől, akkor a város felkeresése a legjobb módja ennek.

El Dahar az „ősi város”, néhány piaccal és bazárral. Ez az a környék, ahol a lakosság nagy része él, és teljesen más, mint a turisztikai részek; ez egy szemet nyitó bepillantás az „igazi” városba.

El Dahar zöldségpiaca

A Hurghada Marina Boulevard az El Dahar ellentéte, ahol minden új és csillogó. A jachtokkal szegélyezett kikötőben számos étterem, bár és butik található.

Az Old Sheraton Road (más néven El Sekala) a tenger mellett halad, keverve a helyi és a turisztikai életet. Ez egy hosszú, nyüzsgő utca, tele olcsó szállodákkal, búvárközpontokkal, utazási irodákkal, helyi üzletekkel és bazárokkal, Hurghada legfinomabb tengeri ételeivel, bankokkal, kávézókkal és kávézókkal, éttermekkel (helyi és turisták számára egyaránt), és sok más olyan dologgal, amelyet minden városlakó megtalál. vagy a látogató kívánhatja.

Vallási helyek

El Mina mecset – az El Mina fordítása „kikötő”, és ez a megfelelő név ennek a mecsetnek, amely közvetlenül a Hurghada Vörös-tengeri kikötőben található, kis halászhajókkal és nagyobb jachtokkal körülvéve. Ez a 4000 négyzetméteres mecset 25 kupolával, hatalmas márványudvarral és két magas minarettel rendelkezik. Az építészeti stílus változatos, számos iszlám formára és témára utal.

Szent Antal kolostor – Szent Antal az egyik legjelentősebb "sivatagi atyák" volt, a keresztény szerzetesek csoportja, akik a 3. században éltek a kelet-egyiptomi sivatagban. A sivatagban vándorolt, mígnem egy fákkal borított oázishoz nem ért, és itt temették el, és néhány évvel később megalapították kolostorát. Ma a Szent Antal-kolostor a világ legrégebbi lakott keresztény kolostora, amely 7. és 8. századi műalkotásokat, valamint 1700 antik papírt tartalmaz. Nagyjából kétórás autóútra van Hurghadától, és közel van a 6. századi Szent Pál-kolostorhoz.

 

Tovább

Látnivalók Koppenhágában

Koppenhága egy fantasztikus város lenyűgöző kilátással és finom konyhával. Gyönyörű környezet és gazdag dán történelem veszi körül, attól kezdve, hogy megérkezik a CPH repülőtérre, és metróval a városközpontba utazik.

Azt mondják, ez a város a legboldogabb hely a világon. Kár lenne, ha elveszítené a lehetőséget, hogy megerősítse a pletykát.

Tekintse meg fantasztikus koppenhágai tevékenységek gyűjteményét. Ezek a látnivalók és tevékenységek teszik ezt a várost olyan élvezetessé!

Előzetesen megtervezheti utazását az foxiepass.com webhelyen, az otthoni kirándulások online foglalásával. Koppenhágában 106 kirándulást és tevékenységet kínáltak elfogadható áron.
 
Fedezze fel a vízi utakat csónakbérléssel.

A csónak bérlése nagyszerű lehetőség arra, hogy felfedezze Koppenhága vízi útjait, és új szemszögből tekintse meg a várost.

Több hajókölcsönző cég is működik. A legnépszerűbb alternatíva a GoBoat, amely önvezető elektromos hajókat biztosít. Egy másik alternatíva a FriendShips, amely elektromos és evezős csónakokat is biztosít.

Mindkét cég a hajók széles választékát kínálja, az apró kétágyas csónakoktól a nagyobb, akár 12 utasig terjedő hajókig. Az árak a hajó méretétől és a bérelni kívánt időtartamtól függően változnak, de körülbelül 1000 DKK óránként kell számolnia.

Vásárolhat étel- és italcsomagot a hajóüzlettől, vagy hozhat a sajátját. Nyomatékosan azt tanácsolom, hogy vigyen magával egy hideg üveg bort a csatornákon való evezés közben.

Legfontosabb tipp: Legyen óvatos a térképen alacsonynak jelölt hidakkal kapcsolatban. Ha nagy az árapály, a csónak nem fér be alá, és ha nem vagy óvatos, összeütközhetsz!


Mássz fel Megváltónk templomának tetejére.

A koppenhágai Megváltónk-templom egy szép barokk építmény, egyedi spirális toronnyal. Ez egy híres mérföldkő és népszerű turisztikai helyszín a város központjában.

A 18. század elején épült templomtorony lenyűgöző kilátást nyújt Koppenhágára. A templom tetejének eléréséhez azonban nehéz, 400 lépcsőn felfelé haladni kell!

A kirándulás azonban megéri, mivel a turisták lélegzetelállító panorámás kilátást kapnak Koppenhágára. Tiszta időben akár Svédországig is beláthatsz!

Legfontosabb tipp: Ezt a helyet nem könnyű megközelíteni, és egyes helyeken inkább létrán mászni, mint lépcsőre hasonlítani. Előfordulhat, hogy várni kell a belépéssel, mert a szűk lépcsőházak miatt a létszámot szabályozni kell.


Látogassa meg a Királykertet és a Rosenborg-kastélyt.

A Rosenborg kastély egy lenyűgöző reneszánsz kastély Koppenhágában. A látogatók bejárhatják a kastély buja területét és fenséges belső tereit, valamint megismerhetik a dán királyi család érdekes történelmét.

A kastély a 17. század elején épült IV. Keresztény király nyaralójaként. Jelenleg a dán koronaékszereknek ad otthont, és Koppenhága egyik legnépszerűbb látnivalója.

A Királykert különösen figyelemre méltó, mivel Európa egyik legrégebbi és legjobb állapotban fennmaradt barokk kertje. A kertben különféle szobrok és szökőkutak, valamint virágok és fák gyönyörű választéka található.

Ha egy szép napon meglátogatja a Rosenborg kastélyt és a Királykertet, nagyon csodálatos élményben lesz része.

Látogasson el Nyhavnba, és nézze meg a híres kilátást.

A Nyhavn jól ismert – és rendszeresen Instagramon is – nevezetessége Koppenhágában. A színes kastélyokkal és csónakokkal szegélyezett szép csatorna a látogatók és a lakosok kedvenc célpontja.

A látogatók Nyhavn macskaköves utcáin barangolhatnak, pihenhetnek a számos szabadtéri kávézó egyikében, vagy hajókirándulhatnak a csatornákon. Nyhavnnak van néhány történelmi épülete is, köztük a Dán Királyi Színház és a Koppenhágai Értéktőzsde.

Nyhavn mindenki számára tartogat valamit, akár egy pihentető napot szeretne eltölteni a tenger mellett, akár Dánia gazdag történelméről szeretne tájékozódni.

Legjobb tipp: Kora reggel látogassa meg a helyszínt a csendesebb élményért.

 

Tovább

Ciprus legnépszerűbb látnivalói

Ciprus jelentős turisztikai célpont, amely a világ minden tájáról vonzza az embereket, akik élvezik a mediterrán hőmérsékletet, a gyönyörű tájat és a gazdag kultúrát. Cipruson rengeteg látnivaló van, akár kikapcsolódásra, kulturális vakációra vagy kalandozásra vágyik.

A sziget igazi mediterrán élményt nyújt, amely kiválóan alkalmas egész éves látogatásra. Íme egy lista a legjobban értékelt ciprusi városnéző és turisztikai helyszínekről, hogy segítsen megtervezni utazását vagy nyaralását.

Több mint 23 látnivaló érhető el Paphosban professzionális helyi idegenvezetőkkel a foxiepass.com oldalon! Egy tapasztalt idegenvezető elmeséli az összes hely történetét és titkait.

Kourion

Kourion egy ősi városállam volt Cipruson, amely ma régészeti lelőhely Limassol közelében. Nagyrészt ókori római és késő római maradványokból áll. A kourioni régi színház az egyik legfigyelemreméltóbb emlék. A korábban 3500 fő befogadására alkalmas Kourion színház a Kr.u. 2. vagy 3. századból származik.

Kourion romjai az egyik leglátványosabb Cipruson. Az Eustolios-ház egy magánlakás volt, amelyet nyilvános szórakozóközponttá alakítottak át, és négy 5. századi mozaikpadlóval rendelkezik. Más villák, mint például az Achilles-ház és a Gladiátorok Háza, mozaikjelenetek után kapták a nevét.


Agios Lazaros templom

Az Agios Lazaros-templom, más néven Ayios Lazaros-templom, egy bizánci építmény, amelyet a IX. század végén és a tizedik század elején emeltek Szent László állítólagos sírja fölé. Miután Jézus felnevelte, Szent László az ortodox hiedelem szerint Ciprusra szökött. Pál és Barnabás püspökké szentelték.

Az Agios Lazaros templom kriptája nyitva áll a nagyközönség számára. Az Agios Lazaros templomot mecsetként használták a ciprusi oszmán hódítás idején, de azóta templommá alakították vissza. Az évek során megsérült, beleértve az 1970-es szörnyű tűzvészt is, de sokszor újjáépítették.

Páfosi királysírok

A királyok sírja egy nekropolisz a ciprusi Paphosban, nyolc jól megőrzött sírral. A Királysírok nevezetes személyek és magas rangú hatóságok temetkezési helyeként szolgáltak. A hellenisztikus és római korban, valamint a Krisztus utáni negyedik századig használták.

A látogatók felfedezhetik a fennmaradt pitvarokat és földalatti sziklasírokat. Az épület látványos, de a sírokat korábban díszítő festmények közül kevés maradt fenn.

A Kolossi kastély

A Kolossi-kastély a 13. században épült frank erődként Limassolban, Cipruson. A Kolossi-kastélyt i.sz. 1210 körül építtette a Szent János Lovagrend, vagyis a Knights Hospitaller, és szinte teljes egészében az ő irányításuk alatt maradt, mígnem 1525/6-ban a mameluk támadások elpusztították. Az egyetlen törés az volt, amikor 1306 és 1313 között a templomos lovagok birtokba vették.

A jelenlegi Kolossi-kastély Louis de Magnac utasítására épült 1454-ben. Címere az építmény falán található. A kastély jelenleg egy háromemeletes kastélyból és egy szomszédos kastélyból áll.


Paphos vára

Paphos vára a 13. század közepén épült frank fellegvárként. Eredetileg késő római/bizánci erődítmény volt, amelyet Páfosz kikötőjének védelmére terveztek, de a jelenleg álló épület a 16. században készült el, Ciprus oszmán hódítása után.

Az oszmánok építették Páfosz várát, amely ma is látható Paphos kikötőjében. A látogatók szemtanúi lehetnek az oszmán kazamatáknak, a várfalaknak és az egykori mecsetnek. Amikor 1878-ban a britek átvették a paphosi kastélyt, sótárolóként használták egészen 1935-ig, amikor is nemzeti műemlékké nyilvánították.

Kalavasos-Tenta

Kalavasos-Tenta (vagy egyszerűen "Tenta") egy régészeti lelőhely Cipruson, amely egy Kr.e. 8. évezredbeli neolitikus falu maradványait tartalmazza. A Kalavasos-Tenta romjai a falu gömbölyű házainak ívelt falainak maradványaiból állnak.

 

Tovább

Tennivalók Velencében

Velence a világ egyik legszebb városa, és egyetlen olaszországi nyaralás sem lenne teljes a szerelem városának látogatása nélkül. A kortárs élet érintetlen, és régóta festők, szobrászok, zenészek és költők gyülekezőhelye. Velence, az író és szerető Casanova szülőhelye, művészeti múzeumaival, lenyűgöző építészetével és elbűvölő tereivel elbűvöli a szépség szerelmeseit.

Ha a legjobb programlehetőségeket keresi Velencében, Olaszországban, ne keressen tovább!

Könnyű megérteni, miért Olaszország az egyik legnépszerűbb üdülőhely. Mindent megad, amit egy varázslatos utazáshoz kívánhat.

Míg a város kicsi, és a legjobb gyalogosan felfedezni, az autóval kényelmesen megtekintheti a látnivalókat. Különféle járműtípusok bérelhetők a velencei nemzetközi repülőtéren a bookingauto.com oldalon.

Ride The Gondola

Ha Velencére gondol, nem tud nem gondolni a gondolákra, amelyek áthaladnak rajta. A gondolás kétségtelenül Velence egyik legnépszerűbb látnivalója. A gondolák apró hajók, amelyeket egy képzett gondolás vezet, aki jól ismeri a vízi utakat. A libegőtúrák nagyon romantikusak lehetnek, és kiváló alkalmat kínálnak arra, hogy összebújjanak szeretteivel, különösen szürkületben. Ezek meglehetősen költségesek is lehetnek. Szezonon kívül várhatóan akár 100 eurót is költhet egy utazásra.

Vaporetto a Canal Grande mentén


Minden velencei látogatónak kötelező a gondolás a Canal Grandén, de ha inkább máshol szeretné elkölteni a dollárját, sokkal olcsóbban fedezheti fel a Canal Grandét vízi taxival – vagy vaporettóval.

A vaporettók, amelyek egy vízibuszhoz vagy vízi taxihoz hasonlítanak, a legjellemzőbb módja annak, hogy Velencét bejárja, ha nem gyalogol. Menjen a vaporettóval a Szent Márk térről a San Marco Gardinetti állomásra, és menjen tovább a Piazzale Roma felé. És megvan! Fantasztikus Grand Canal körutazás mindössze 7,50 euróért!

A Sóhajtozó híd

Az egyik legnépszerűbb tennivaló Velencében, hogy nézze a gondolákat a Sóhajok hídja alatt, amely a Dózse-palota, a Palazzo Ducale és a velencei börtön között található. Ez egy rövid híd, amely átszeli a Rio di Palazzót, és a vízpartról, a Szent Márk tér mellett nézhető meg. Lehet, hogy kicsi, de Velence egyik legnépszerűbb látnivalója. Sok gondola halad át a Sóhajok hídja alatt, így kiváló kiindulópontot biztosít a híres velencei látvány megörökítéséhez.

Santa Maria Bazilika

A Basilica di Santa Maria, Velence egyik legismertebb temploma, büszkén áll a Canal Grande mellett. Nem hagyhatja ki, ha egy Grand Canal kirándulásra indul. A Basilica di Santa Maria-t az 1600-as években építették a várost pusztító járvány leküzdésére. A betegség megfékezésében nyújtott segítségéért a hatóságok beleegyeztek, hogy katedrálist építsenek a tiszteletére. A kiállításon festmények és freskók találhatók, így a Santa Maria-bazilika az egyik legnagyszerűbb ingyenes program Velencében.


San Michele sziget


Ha már járt Velencében, és a tipikus turistacsapdákon kívül mást is szeretne látni, menjen az Isola di San Michele-be – Velence temetőszigetére. Ez egy lagúna melletti temető, amelyet az 1800-as évek eleje óta használnak. Egykor két sziget volt, amelyeket azóta egyesítettek. A sziget tele van templomokkal.

Vacsorázzon a Canal Grandén


A Grand Canal a fő csatorna, amely Velence fő szigetén halad át. Velence számos legjelentősebb szállodája a partjai mentén. A csatorna mentén számos étterem található, amelyek közül sok a konyha minőségéhez képest túlzott árakat kér.

A Rialto híd Szent Márk téri oldalán azonban van néhány étterem igazán csodálatos halakkal és mérsékelten árú, fix árú "turista" menükkel, amelyek valóban tisztességes konyhát kínálnak.

 

Tovább

Mallorca legszebb strandjai

A spanyolországi Mallorcát a nyári vakáció ideális helyszínének tartják, de számunkra a földi paradicsom még télen is. Mallorca a Baleár-szigetek legnagyobb, a Földközi-tengeren található. Ez az egyik legjobb úti cél Spanyolországban, és minden Európába vezető utazás kötelező látnivalója.

Érkezés előtt készítsen egy listát Mallorca strandjairól, hogy helyesen tervezhessen, és időt tudjon szánni minden tengerparti tevékenységre.

Ha több strandot szeretne meglátogatni, miközben nyaralni szeretne, a turisták szívesebben bérelnek autót. A Solrentacar autókölcsönző lehetővé teszi, hogy megfizethető áron béreljen autót Mallorcán. Pénzt takarít meg az autóbérlés során, de garanciát is kap arra, hogy a kiválasztott modell elérhető lesz, amikor Spanyolországba látogat.

Platja de Son Moll strand

A Platja de Son Moll strand megfelelően meg van jelölve és könnyen megtalálható. Capdeperából menjen Cala Ratjadába, majd a tengerpartra. A turisztikai infrastruktúra kiváló, az öblöt szállodák veszik körül. A látogatók sétálhatnak a tengerparti sétányon, és megállhatnak egy falatot az egyik étkezdében. Az esplanade az ősi városközponthoz is kapcsolódik, ahol kertek és kis parkok találhatók. A főszezonban ez a partszakasz zsúfolt lehet.

Cala Agulla strand

A gyönyörű, tiszta öböl megfelelően meg van jelölve, így könnyen felfedezhető. A strandot lenyűgöző táj veszi körül, beleértve a dűnéket, hegyeket és erdőket, amelyek mindegyike egy természetvédelmi terület része, ahol túrázhat vagy piknikezhet. A strand túloldalán található egy szép tengerparti sétány, ahonnan panorámás kilátás nyílik a Földközi-tengerre. Annak ellenére, hogy a régióban nincs fejlettség, a strand kocsmái és éttermei adnak helyet a tankolásra, mielőtt vízi sportokat űzne vagy a strand nyugágyain heverészne.


Cap de ses Salines strand

A Cap de Ses Salines Mallorca legdélibb pontja. Ha tiszta az idő, láthatjuk a gyakorlatilag lakatlan Cabrera szigetet, amely Mallorcától délre fekszik. A közelben található egy hangulatos világítótorony is, amely járművel vagy kerékpárral is megközelíthető. Menjen az MA-6110 útvonalon Ses Salinesből, hogy elérje azt. Amikor a jeladóhoz ér, parkolja le járművét, és kövesse az északkeleti ösvényt a part mentén. Ez az útvonal gyorsan eljuttatja Önt a három kis homokos strand közül az elsőhöz. Ez a három strand több száz méternyi sziklás partszakaszon húzódik, amely fokozatosan a tengerbe merül. Az egyéniségek és a környezetbarátok strandolni járnak, és nincsenek szomszédos éttermek. Nyáron azonban egy mobil árus gyakran kínál hideg italokat, fagylaltot és szendvicseket. A száraz terület ideális túrázáshoz, és számos endemikus madárfaj is felfedezhető. Emellett a vándormadarak is itt állnak meg tavasszal Európába való visszaútjuk során.

Platja de Sant Elm strand

A Platja de Sant Elm két kisebb részre oszlik, az egyik körülbelül 120 méter, a másik pedig körülbelül 80 méter hosszú. A gyönyörű homok itt egészen a tenger fenekéig ér. Offshore található Sa Dragorera szigete, amely egy közelről induló csónakon keresztül érhető el. A strand felszereltsége praktikus, és van egy sétány, ahol sétálhat. A strand különösen ideális kisgyerekes családok számára, mivel a partvonal enyhén süllyed, és gyermekei játszhatnak a sekély vízben. Végül a közelben van egy játszótér.

Cala Anguila strand

Egyszerűen le a meredek lépcsőn, hogy elérje a gyönyörű tengerpartot, amelyet növényzettel borított sziklák határolnak. Ezen a strandszakaszon minden megtalálható, amire szüksége van, beleértve az elsősegélynyújtó állomást is. A strand nem kivételesen hosszú, de széles, így még zsúfolt állapotban is nyugodt helyet találhat a part mögött. Végül elég sekély a víz ahhoz, hogy akár több méteres bemenés után is megállja a helyét.

Tovább

Élvezze Reykjavíkot olcsón

Izland fantasztikus hely a látogatáshoz, de rendkívül drága is lehet. Összeállítottunk egy teljes útmutatót Izland meglátogatásához a költségvetéssel kapcsolatban, hogy segítsünk utazása megtervezésében.

Bár nem kérdéses, hogy itt maximalizálhatja hitelkártyáját, vannak más módszerek és technikák a csökkentésére. Íme átfogó „Izland a költségvetésen” útikönyvünk.

Használja a nyilvános WiFi-t.

Reykjavikban szinte mindenhol ingyenes nyilvános WiFi biztosított, beleértve a szállodákat, kávézókat, üzleteket és éttermeket. Nincs kiírva sehol a WiFi jelszó? Egyszerűen kérdezz! Sok személyzet szívesen felajánlja Önnek a WiFi jelszót kérdés nélkül.

Mindig előre foglaljon (és tervezzen).

Előre tanulmányoznia kell az izlandi utazást, akárcsak bármely más nyaralást. Ha készen áll arra, hogy néhány hónappal vagy több hónappal korábban foglaljon, általában nem csak repülőjegyekre, hanem szállodákra, bérletekre, kirándulásokra és egyebekre is a legjobb árakat kaphatja.

Gondoljon az utazásra a vállszezonban.

A nyár a legforgalmasabb évszak Izlandon, ami azt is jelenti, hogy ez a legköltségesebb időszak a látogatáshoz. Június közepétől augusztus végéig a turisztikai szezon a csúcson van. Fontolja meg Izland meglátogatását valamelyik vállszezonban, például tavasszal vagy ősszel. Ezzel pénzt takaríthat meg az utazáson, de mivel nem a sűrű télben fog utazni, továbbra is felfedezheti a sziget nagy részét anélkül, hogy aggódnia kellene a rossz időjárás miatt.

Egyedül kell hajszolnod az északi fényt!
 
Úgy gondolja, hogy fizetnie kell egy magas árú utazásért, hogy megtekinthesse Izland lenyűgöző északi fényeit? Gondolkozz újra. Gondold át még egyszer! Megfelelő tervezéssel és felkészültséggel minden bizonnyal egyedül is űzheti az északi fényt – és ez egy hihetetlen szabad időtöltés.

Szeptember és április között látogasson el Izlandra, hogy megtekinthesse az északi fényt. Az északi fényt augusztus végén lehet látni, bár a megmaradt napsütés miatt elég halványak. A tél a legjobb időszak a legcsodálatosabb éjszakai égboltra.

Tervezze meg éjszakai égboltlátogatását olyan éjszakára, amikor az ég a lehető legfeketebb (nincs telihold!). Minél kevesebb a holdfény, annál jobb). Egy olyan éjszakát is meg kell szerveznie, ahol kevés vagy semmi felhő, és olyan helyre kell utaznia, ahol a lehető legkevesebb mesterséges fény.


Látogatás a holtszezonban.

A téli szezon Izlandon novembertől márciusig tart. Az idő hűvösebbre fordult, és bizonyos szabadtéri tevékenységek szóba sem jöhetnek, de így is jól érezheti magát. Az a tény, hogy a legtöbb nap mindössze négy-hat órás, valószínűleg aggodalomra ad okot egyesek számára. De ez azt jelenti, hogy rengeteg lehetőség lesz megnézni a természet fényeit, az északi fényt! Izlandon ugyanis rendkívül hosszadalmas szürkületek vannak, még akkor is, ha a nap 16 órakor megy le. januárban csak egy óra múlva lesz teljesen sötét.

Látogatás a két vállszezonban, március-április és szeptember-október között. Izlandra növekszik a téli turizmus, bár a vállszezonok továbbra is viszonylag csendesek.

Fogyassz úgy, mint egy helyi

Helyi ételeket minden látogatás alkalmával tartalmaznia kell, legyen szó Izlandról vagy valahol máshol a világon! Amellett, hogy csodálatos bennfentes információkra tesz szert, pénzt is takaríthat meg! Kezdje a napot Skyrrel, mint mi, vagy fejezze be a napot egy vagy három izlandi hot doggal. Ha van hozzáférése konyhához a szállásán, menjen el igazán a helyhez, és keresse fel az élelmiszerboltot kellékekért! Krónant vagy Bónust ajánljuk.

Használja a tömegközlekedést.

A legtöbb város sétálható, de vannak esetek, amikor fuvarra van szüksége. Rendelkezésre állnak taxik, de érdemes megnézni a tömegközlekedési rendszert is. A Straetó útvonalhálózat meglehetősen egyszerű és olcsó, ha Reykjavikban vagy városról városra utazik. A további kényelem érdekében hop-on-hop-off buszjárat is működik.

Az utazás során pénzt takaríthat meg, és használhatja az online autókölcsönző szolgáltatást. Hasonlítsa össze az árakat a bookingauto.com oldalon, kaphat akár 70% kedvezményt a bérleti díjakból Reykjavíkban, és vegye át autóját egy kényelmes helyen.

 

Tovább

Indonézia. A legjobb tennivalók

Tudtad, hogy Indonézia a világ legnagyobb szigetvilága, 17 000 szigetével? Ez azt jelenti, hogy lényegében korlátlan dolgokat kell feltárni, amelyek közül sok még ismeretlen! Mindenki talál valamit, akár Komodóban szeretne búvárkodni, végigmenni Balin, akár megmásznia a Bromo-hegyet Jáván.

Összeállítottam egy hihetetlen listát azokról a tevékenységekről, amelyeket Indonéziában végezhet, egy hatalmas és változatos területen, és remélem, hogy motiválni fogja Önt, hogy a következő vakációján is vegye igénybe!

A kényelmes utazáshoz a turisták szívesebben veszik az autóbérlési szolgáltatásokat Indonéziában. Az autóbérlés átlagos költsége Denpasar területén naponta 16 euró. Ha autót szeretne foglalni Indonéziában akár 70%-os kedvezménnyel, használja a cars-scanner.com webhelyet.

Bali

Ki ne hallott volna erről? Hosszú időn keresztül Bali volt Indonézia legnépszerűbb turisztikai célpontja. Gyönyörű trópusi hangulata azonnal üdvözölni fogja Önt, amikor belép a szigetre, amelyet gyakran az Istenek szigetének is neveznek. Érintetlen strandok, gyönyörű hegyek, tisztelt szentélyek, nyüzsgő éjszakai klubok és még sok más rejtett ékszer várja a felfedezést a szigeten.

A jól ismert ubudi majomerdőn, az Uluwatu templomon és a Kuta Beachen kívül javasoljuk, hogy látogassa meg a Tirta Empul templomot, a balinéz hindu vízi templomot Tampaksiringben, Gianyarban, Balin. A templomkertben van egy fürdőhely, amelyet a helyiek petirtaannak neveznek, ami a tirta szó gyökéből származik, ami szentelt vizet jelent. A balinéz hinduk általában tisztító rituálék céljából keresik fel ezt a helyet, mivel a szent forrásvíz forrásának tartják. Megpróbálhat itt fürödni is, ha betartja a helyi szabályokat és korlátozásokat.

A Tanah Lot remek hely fényképek készítésére, ha valami festőibbre vágyik. A Tanah Lot, amelynek fordítása "föld a tengeren", egy balinéz templomot (pura) ábrázol magasan egy sziklán, szemben a hatalmas nyílt óceánnal, összecsapódó hullámokkal és az ég drámai árnyalataival a háttérben.

A nyugat-pápuai Raja Ampat

A tengeri és vízi turizmus iránt érdeklődőknek érdemes megismerniük ezt a helyet. Ez egy érintetlen oázis Nyugat-Pápuában, ahol az anyatermészet és a barátságos lakók a természet minden rendkívüli szépségével köszöntik Önt. A Raja Ampat, vagyis a „Négy Király” egy körülbelül 1500 apró szigetből, kajból és zátonyból álló szigetcsoport, amely körülveszi a Waigeo, Batanta, Salawati és Misool négy nagy szigetét.

Raja Ampat a világ legnagyobb víz alatti élményei közé tartozik a búvárok számára. A 9,8 millió hektárnyi földet és vizet magában foglaló Raja Ampat-szigetek 540 különböző korallfajtának, több mint 1000 különböző típusú zátonyhalnak és 700 különböző puhatestűnek ad otthont. Ez teszi a világ legváltozatosabb vízi környezetévé a korallzátonyok és a tenger alatti élőlények számára. A vízfelszín felfedezése mellett mélyre merülhet, és elmerülhet egzotikus víz alatti régiókban. Csodálatos utazás lesz!

Jakarta

Jakarta (Jakarta Fővárosi Különleges Terület) az a hely, ahová több mint 10 millió ember érkezik Indonézia minden részéből és él békében. Leginkább Indonézia legnagyobb városának tekintik, ahol a legtöbb nyüzsgés. Menjen körbe az utcákon, és gyönyörködjön a város tájában. A pazar bevásárlókomplexumokban nagyszerű ajánlatokat fedezhet fel. Merüljön el a kis utcákban, és fedezzen fel finom rejtett kincseket az utcai hawkereknél.

Látogassa meg a kulturális látnivalókat, mint például Batavia óvárosát, a Nemzeti Múzeumot és a Nemzeti Emlékművet, hogy megismerje ennek a városnak a történetét, amely egykor híres kikötőváros volt, amelyet holland és angliai kereskedők látogattak. Végül, de nem utolsósorban számos családbarát látnivaló található, mint például a Dunia Fantasi vidámpark, az Ancol Dreamland, a Marine World és még sok más.

Yogyakarta

Yogyakarta, egykor a civilizáció szülőhelye Jáván, ma Indonézia egyik legfontosabb kulturális központja. A nyolcadik és kilencedik század során ez volt az a trón, amely Borobudur és Prambanan fenséges templomait építette. Ezt a várost kulturális és történelmi értékei teszik egyedivé. Ennek eredményeként a következő vakációját a Kraton vagy a Keraton (Szultáni Palota) élő múzeumaiban bolyongva töltheti, meglátogathatja a híres Alun Alunt, megnézheti, ahogy az ezüstművesek csodálatos ékszereket készítenek Kotagede-ben, vagy bevásárolhatnak a Malioboro úton. . Lenyűgöző hajnali kilátást keres? Kelj fel korán, és hajszold a napot a közeli Magelang híres templomaihoz, mint például Prambanan és Borobudur. Ebben a városban egyszerre lehetsz kalandvágyó, kulturált és örömteli!

 

Tovább

A legjobb látnivalók és tennivalók Tel Avivban, Izraelben

Szándékban áll a tej és a méz földjére menni? Tel Aviv az utóbbi években híresebb volt csábító időjárása, elegáns kávézói és kávézói, valamint hatalmas strandjai miatt.

Ez a tengerparti látványosság, amely a Földközi-tenger káprázatos strandjain található, olyan hatalmasnak tűnhet, mint Izrael második legnagyobb városa. Ennek ellenére meglehetősen kicsi a mérete. Ez az útmutató bemutatja a Tel-Avivban eltöltött legnagyszerűbb tennivalók közül néhányat, hogy a legtöbbet hozhassa ki az ott töltött időből.

Tel Avivban megtalálhatja a legjobb szálláslehetőséget a legvonzóbb áron. Ha érdekli egy jó szálloda Tel Avivban, több mint 4012 szálloda különleges kedvezménnyel az Ibis, Novotel és Holiday Inn szállodaláncokban a hotels-scanner.com oldalon.

1. Látogassa meg Tel Aviv nagy zsinagógáját.
Ez a gyönyörű zsinagóga az Allenby utcában található. 1926-ban épült, 1970-ben újították fel. A Nagy Zsinagóga az ortodox zsidók fontos istentiszteleti helye volt. Ha csak belépsz ebbe a zsinagógába, egy másik időbe jutsz. Egy hatalmas kupola ólomüveg ablakokkal koronázza meg a Nagy Zsinagógát. Ezek az ólomüveg ablakok Európa-szerte a zsinagógákban látottakra emlékeztetnek. A lenyűgöző íves üvegablakok megkülönböztetik a zsinagógát a szomszédos épületektől.

2. Látogassa meg a Fehér várost
Tel Aviv fehér városa az UNESCO Világörökség része, mégis messze nem érdektelen, antik vagy régi! Tel Aviv fehér városa ad otthont a világ legnagyobb nemzetközi vagy Bauhaus építészeti gyűjteményének. A német bevándorlók által az 1920-as és 1930-as években emelt házak restaurálása felerősödött, mióta 2003-ban a világ egyik első kortárs UNESCO Világörökségi helyszíneként ismerték el őket. Ezen a szakaszon most zajlik a helyreállítás.

3. Látogassa meg Tel Aviv gyönyörű jemeni negyedét.
A Jemeni negyed talán Tel-Aviv legvonzóbb területe, egyben fellegvára a város folyamatos terjeszkedésének és modernségének. A Kerem egy rejtett gyöngyszem, amely megtalálásra vár, elhasználódott és vonzó utcáinak hálózatával, hagyományos és szerény éttermekkel, valamint nyüzsgő éjszakai élettel.

4. Vegyen részt az LMBT Pride Parádén
A Tel Aviv Gay Pride a város egyik legkiemelkedőbb éves rendezvényévé fejlődött. Az évforduló alkalmából tömegesen érkeznek emberek Izrael minden tájáról és a világ minden tájáról. A város színeiben és szenvedélyében elevenedik meg, megerősítve a Közel-Kelet és talán a világ meleg fővárosa címét. A Tel-Aviv-i Meleg Büszkeség Hete minden júniusban melegbarát rendezvények özönével kezdődik a városban, és pénteken a város ikonikus büszkeségei felvonulásával zárul.

5. Látogassa meg a Tel Aviv-i Művészeti Múzeumot, ahol izraeli és nemzetközi művészek történelmi remekműveit tekintheti meg.

A Tel Aviv-i Művészeti Múzeum Izrael legnagyobb művészeti múzeuma, állandó és időszaki kiállítások hatalmas gyűjteményével. A Múzeum először 1932-ben nyitotta meg kapuit, jóval azelőtt, hogy Izrael állammá vált volna, és 2011-ben új kiállítással debütált. A Múzeum izraeli és nemzetközi művészek, valamint impresszionizmus és posztimpresszionizmus alkotásait mutatja be. Az állandó kiállításokon Cezanne, Chagall, Dali, Monet, Henri Moore, Auguste Rodin, Archipenko, Picasso, Klimt és Kandinsky művei láthatók. Ha csak egy antik művészeti múzeum megtekintésére van ideje Izraelben, tegye ezt.

6. Töltsön el egy izgalmas éjszakát a Tederben.
A Romano épületben telepedett le a Teder.FM online rádióállomás és mobilbár. A Romano étteremmel azonos udvaron található bár továbbra is egyedülálló földalatti rádióját közvetíti a világ felé a honlapján keresztül. Mivel ilyen kevés sör van a csapban, tanácsos ragaszkodni az üveges sörökhöz, a borhoz vagy a mixerekhez. A bárban pizzaszeleteket is lehet kapni.

 

Tovább

Hurghada leghíresebb strandjai

A fáraók földjén számos fantasztikus kincs található, amelyeket felfedezhet és eltölthet néhány látványos időt csoportjával vagy magányos utazóként, és a lenyűgöző strandjaival, amelyek több tíz csodálatos tevékenységet és gyönyörű tájat kínálnak, kétségtelenül meglesz egy egy életen át tartó utazás.

Fedezze fel a legszebb homokos strandokat a figyelemre méltó Hurghada városában, amely minden egyedi és szórakoztató kapuja. Hurghadában számos napozóágy, étterem, strand, kávézó, kocsma, kiváló sznorkelezési és búvárkodási hely, számos gyógyfürdő és még számtalan egyéb program várja az igazán élvezetes és békés látogatást. Ez a bejegyzés útmutatót nyújt Önnek Hurghada leginkább ajánlott strandjaihoz, hogy eldönthesse, melyik strandon, szállodában és üdülőhelyen szeretné nyaralni.

Egyiptom számos strandja közül választhat, hogy felejthetetlen nyaralást tölthessen. Használja a 1001beach.com luxus strandok rangsorát.

Sahl Hasheesh strandja
Ez a festői strand Hurghada városának déli részén található, körülbelül 13 km-re a híres Sahl Hasheesh tengerpartjától. Amíg ezen a strandon tartózkodik, élvezheti a környező régió legszebb kilátásait, valamint a lenyűgöző offshore szigeteket, nevezetesen az Abu Hashish-szigetet, amely a legjobb lehetőségeket kínálja a sznorkelezéshez és a búvárkodáshoz. Megnézheti a leglátványosabb csillogó korallzátonyokat, és rácsodálkozhat a lenyűgöző víz alatti életre. Ha a valaha volt legszebb partot keresi ezen a strandon, akkor egyenesen a Tropitel Sahl Hasheesh parthoz kell mennie, amely egy nagyon elegáns régióban található, és sok érdekes dolgot kínál, amíg ott van.

Strand a Soma-öbölben
Ez a gyönyörű strand délen, Safaga közelében található, és a legcsodálatosabb szállodák széles választékát kínálja, mint például a Contemporary Palm de Soma Hotel, amely fantasztikus szolgáltatásokat nyújt az érkezéstől az utolsó percig. indulás. Számos napozóágy, vízi sportok, pálmalevél napernyők állnak rendelkezésre, de szörfözni és a tengerparton a csodálatos aquaparkba is lehet menni, és ez kétségtelenül ideális választás kisgyermekes családok számára, hiszen sokat fognak költeni. az ottani idő.

Az Old Vic Beach
A falusi úton felfedezheti azt a csodálatos strandot Hurghadában, és a látogatók többsége imádja, mivel közel van a városközponthoz, ami azt jelenti, hogy közel lesz mindenhez, amit Hurghadában meg kell szereznie, látnia vagy megvásárolnia. A szállodában egy bár és több napozóágy várja a vendégeket, hogy élvezze a legcsodálatosabb szállást.

A strand legszebb része az, hogy sokféle fajt láthat, köztük számos rák- és gémfajtát. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy számos tevékenység áll rendelkezésre, mint például a parasailing és a banánhajózás.

Strand a Makadi-öbölben
A Sahl Hasheesh közelében található, és a legérdekesebb all-inclusive luxusszállodák közé tartozik. Ez a hely legyen az első választás azok számára, akik a legpazarabb nyaralásra vágynak. Van a Fort Arabesque Hotel, amely csodálatos területekkel és a legjobb strandszolgáltatásokkal rendelkezik. Estig és késő estig számos kocsma és rendezvény várja a vendégeket. Ha meglátogatja ezt a helyet, le fog nyűgözni a part menti zátonyok és a legfigyelemreméltóbb tengeri élőlények otthona, és így élvezheti a legjobb búvárkodási és sznorkelezési élményeket.

 

Tovább

Koppenhága költségvetéssel

Koppenhága ideális azok számára, akik egyedül, párként vagy csoportosan utaznak. Valóban biztonságos, és a legnagyobb szempont az, hogy a lakosság nagy része beszél angolul. A dánok nagyon társaságkedvelőek, és Dániát a világ egyik legboldogabb nemzeteként tartják számon. Annak ellenére, hogy Dániát drága nemzetnek tartják, megtanítom, hogyan kell Dániába menni egy költségvetéssel.

A turisták szívesebben foglalnak online autót előre, hogy megtalálják a legjobb autóbérlési ajánlatokat Koppenhága városában, akár 80%-os kedvezménnyel. Az autóbérlés árak Koppenhágában napi 13 eurótól kezdődnek a bookingcar.eu oldalon.

Látnivalók és programok Koppenhágában
Hadd kezdjem azzal, hogy ez Dánia, és az időjárás nem biztos, hogy ideális. Szerencsére van rá egy fogalom/szavuk: "hygge", ami kényelmes meleg érzést jelent.

A legtöbb kávézó ilyen hangulatot áraszt, ezért ha unalmas az idő, válassz egy kávézót jellegzetes dán bútorokkal és dekorációval (hidd el, ez egy hangulat), és egyszerűen csak pihenj ott, hogy érezd a "hygge" valódi jelentését.

A koppenhágai ingyenes gyalogtúra kiváló alkalom arra, hogy helyi idegenvezetővel gyalogosan is meglátogassa a várost, és annyi kérdést tegyen fel, amennyit csak akar. Az idegenvezető befizetésétől függ, tehát ha valóban rászorul, akár ingyenes is lehet.

Koppenhágában a klasszikusok közé tartozik:

A Tivoli Gardens egy vidámpark, amely túrákat, kerteket, baletteket, koncerteket és musicaleket tartalmaz. A Tivoli közismert az 1914-ben felállított és ma is üzemelő fából készült Rutschebanen hullámvasútjáról.
Nyhavn az a hely, ahol az Instagramon mindenki által gyakran fényképezett színes szerkezetek találhatók. Kérjük, ne tévesszen meg, és üljön be az egyik kávézóba/étterembe; ezek egyszerűen turistacsapdák!
A Rosenborg-kastélyt IV. Christian emelte, és közel 400 éves történelemnek ad otthont, valamint a koronaékszereket és a királyi tárgyakat.
Torvehallerne: Koppenhága leghíresebb élelmiszerpiaca; látni kell. A Smrrebrd egy közönséges/hagyományos "étkezés": egyfajta nyitott szendvics, amely a dán konyha egyik alappillére.
Christiania egy koppenhágai önkormányzati körzet, amely a kábítószerek legalizálásáról ismert. Szívesen látogasson el, de tartózkodnia kell a fotózástól vagy a felvételkészítéstől a területen.

Ez eddig jó képet ad arról, hogyan takaríthat meg pénzt, ha Koppenhágában nyaral, de ne feledkezzen meg a sok egyéb felmerülő terhről sem, amely váratlanul visszaveheti...

Koppenhága költségvetéssel: Minden extra költség
Ha valóban költségvetéssel rendelkezik, az egyetlen dolog, amire pénzt kell költenie, az az élelmiszer és talán a szállítás.

Az ivás, bulizás és vásárlás még csak szóba sem jöhet; különösen Koppenhágában, ahol a legolcsóbb sör körülbelül 45 DKK-ba (6 euróba) kerül.

A fizetős múzeumokat és látnivalókat kerülni kell ebben a városban, mivel nagyon sok ingyenes dolog van, mint például a parkok (a kedvenceim a Botanikus kertek, a King's Garden és az rstedsparken voltak), ingyenes gyalogtúrák, csatornák és felfedeznivaló városrészek.

Az olyan országokban, mint Dánia, nagyon hasznos az utasbiztosítás, ha szükséges, de általában viszek magammal egy elsősegélynyújtó készletet, amely olyan alapvető dolgokat tartalmaz, mint a paracetamol, probiotikumok, kötszerek és fertőtlenítőszerek. Mielőtt elindulna, tekintse át nemzetközi utazási ellenőrzőlistánkat.

Körülbelül 80 eurót költöttem összesen három éjszakára és négy napra Koppenhágában. Ez volt a költségvetésem bontása (aminek nagyon örülök, mert könnyen lehetett volna 50 euró):

A szállást ingyenesen biztosítjuk (Couchsurfing).
Az étkezés ára 40 euró (élelmiszer, 1 étkezés egy kávézóban, 1 desszert egy másik kávézóban).
8 euró a szállítás (a repülőtérről a városközpontba és a buszpályaudvarra).
A sürgősségi gyógyszertár ára 18 euró.
12 euró egy ingyenes gyalogtúra (borravalót nem adhattam volna, de volt rá mód).

 

Tovább

superfox

blogavatar

Utazási tanácsok

Utolsó kommentek