Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tokió legjobb látnivalói

Tokió soha nem unalmas, hiszen rengeteg bucketlist-értékű tevékenységgel és izgalmas felfedezésre váró helyszínekkel büszkélkedhet. Nem sok város kínál ilyen szokatlan és egyedi szórakozást, de Tokió sok színes oldallal rendelkezik; az avantgárd és a klasszikus keveréke. Ez egy olyan város, ahol kivilágított felhőkarcolók antik templomokkal, furcsa animeboltokkal és cseresznyevirágokkal szegélyezett utakkal élnek együtt. Ez egy felkapott hely, ahol napfelkelte előtt órákkal el kell menni egy fergeteges tonhalárverésre, yakitori nyársat enni a piszkos Piss Alley-ben, vagy másokkal százával együtt átvergődni a világ egyik legnagyobb csomópontján.

A turisták általában előre lefoglalnak autót online, hogy megtalálják a legjobb autóbérlési ajánlatokat Tokióban, akár 70%-os kedvezménnyel. Az autóbérlési árak Tokióban napi 47 eurótól kezdődnek a bookingcar.eu oldalon.

Senso-ji temploma

Tokió egyik leghíresebb szentélye, az Asakusa körzetben található. A templom i.sz. 645-ben épült Kannon, az empátia buddhista istennője tiszteletére. A templomot a korszakok során különféle helyreállítások végezték, mégis megőrizte egyéniségét, ami ennek a templomnak a központi eleme. Melléje az utcán japán termékeket árusító eladók. Ha kíváncsi a jövőjére, a templomon kívül is sorakoznak a jósok. A Kaminari-mon-kapu, amelyet gyakran mennydörgés kapunak is neveznek, a templom legnagyszerűbb tulajdonsága. Ne felejtse el meglátogatni ezt a templomot éjszaka, mert egy másik univerzumba kerül.


A Tokyo Skytree

Tekintse meg Tokió gyönyörű pompáját a Tokyo Skytree-ről, amely Minato Sumida kerületének peremén található. 2012-ben épült, és Japán legmagasabb építészeti csodája. 2012 előtt a Tokyo Tower Japán legmagasabb tornyának számított. A Tokyo Skytree azonban gyorsan népszerűségre tett szert, és népszerűségében megelőzte a Tokyo Towert. Gyönyörködjön Tokió éttermeire, kávézóira, üzleteire és káprázatos városi fényeire nyíló lenyűgöző kilátásban ebből a nagy rakéta alakú építményből. Számos körkörös megfigyelő platform is létezik, amelyek segítségével minden szögből élvezheti a kilátást. A félelmetes üvegpadlónak köszönhetően a késő esti sétákhoz is egyedülálló sétányt fejlesztettek ki.


Shinjuku Gyoen nemzeti kertje

A nagyszámú cseresznyefával körülvett Shinjuku Gyoen Nemzeti Kert fontos történelmi hely Tokióban. Az Edo-korszakban (17-19. század) a híres Naito család otthona volt. Az 1949-ben megnyílt kert Tokió történelmének lenyűgöző darabja. Ez egy egyedülálló keveréke három kertnek: angol táj, francia formális és japán hagyomány. Ha szereted a természetben tölteni az időt, ez a legjobb hely a kikapcsolódásra. Az udvaron belül egy csodálatos üvegház és egy tiszta tó is található, ami tovább növeli a hely vonzerejét. A legmegfelelőbb időpont októberben látogatható, amikor a cseresznyefák virágoznak, és a környéket valami csodálatossá varázsolják.

Shibuya felüljáró

Tokió Shibuya átkelőhelye az egyik legnépszerűbb vásárlási hely. A Shibuya Hikarie, Shibuya 109 és más nagy kereskedelmi komplexumok bővelkednek, és gyakorlatilag mindent megtalálsz itt. Ezt az átkelőt körülbelül 3000 ember használja egyszerre, és a világ legforgalmasabb átkelőjének tartják. Elmerülhet a festői átkelő lélegzetelállító tájaiban a 230 méteres kilátóról. Miután befejezte a vásárlást, lélegezzen fel megkönnyebbülten, és látogasson el a Yoyogi Parkba, amely gazdag természeti szépségekben. Élvezze a neon színű felhőkarcolók látványát és a gyönyörű naplementét este.

Harajuku

A Shibuya és Shinjuku között található Harajuku egy újabb csemege azoknak, akik először látogatnak Tokióba. Ez egy népszerű hely a japán kultúra megismeréséhez, és Tokió főbb látnivalóinak fő csomópontjaként szolgál. Ez a Shibuya-hoz hasonlóan egy jól ismert kiskereskedelmi negyed, ahol az Ön igényeinek megfelelő árucikkeket árulnak. A Takeshita Street és a Harajuku Girls a legnépszerűbb kiskereskedelmi negyedek. Kóstolja meg a színes vattacukrot a Toffee Candy Factory-ban, és töltsön el egy nagyszerű napot Harajukuban szeretteivel.

Tovább

Tudnivalók a Maldív-szigetekre való utazás előtt

A Maldív-szigetek egy szigetcsoport, amely gyönyörű fehér strandjairól és kellemes időjárásáról ismert. A helyiek túlélik, a turisták pedig boldogulnak a víz kegyében, és minden, amit látsz, úgy tűnik, mint egy szép filmforgatókönyv. Sok tennivaló van a Maldív-szigeteken; a vízisportok kedvelőinek kedvelt célpontja, ahol a világ legjobb búvár- és sznorkelezési helyei találhatók. Látogasson el más szigetekre, és élvezze a delfinnézést, amíg itt van. A szigetek többségét üdülőhelyek lakják, és csak egy maroknyi ad otthont az embereknek. Próbáljon meg többet megtudni a helyi szokásokról, a bennszülött étkezési szokásokról és egy-két ételről. Az itt elérhető egyéb tevékenységek közé tartozik a katamarán vitorlázás, a kajakozás, a jóga és a víz alatti séta.

A Maldív-szigetek számos strandja közül választhat, hogy felejthetetlen nyaralást tölthessen. Használja a luxus strandok rangsorát a 1001beach.com oldalon.

Itt van minden, amit tudnia kell a Maldív-szigetek látogatása előtt, beleértve az utazási tippeket, a tennivalókat és a kerülendő dolgokat. Nézzük meg!

Mikor a legjobb évszak a Maldív-szigetek látogatására?

Minden attól függ, kit kérdezel! Decembertől áprilisig az időjárás száraz (duh), minimális esővel és kevés páratartalommal. Az esős évszak májustól novemberig tart, megnövekedett páratartalommal és több eshetőséggel. Íme egy rövid útmutató a Maldív-szigetek látogatásának legjobb időpontjairól:

A Maldív-szigetek látogatásának legköltségesebb ideje: decembertől áprilisig a legforgalmasabb és ennélfogva a legdrágább szezon a látogatáshoz.

Ha az ünnepi szezonban érkezik (karácsony, újév és Valentin-nap), előfordulhat, hogy fizetnie kell az extrákért, például az újévi bankett ebédért az üdülőhelyen.

legszebb idő a Maldív-szigeteken: február és március gyakran a legtöbb napfény és a legszebb idő.
Májustól augusztusig a legkedvezőbb hónap a Maldív-szigetek látogatására.
Az ideális hónapok a búvárkodáshoz a Maldív-szigeteken januártól áprilisig tartanak, amikor a víz a legtisztább.


Ne félj egy kis esőtől...

Meglepetésként terveztem egy nyaralást a Maldív-szigetekre anyám születésnapjára szeptemberben, ami történetesen az esős évszak. Féltem, hogy egész idő alatt esik az eső, miután szörnyű meséket olvastam a TripAdvisoron. Szerencsére csak két kisebb zápor volt, amelyek nem tartottak 5 percnél tovább, és egy csapadék, amely hajnali 2 óra körül kezdődött és reggel 9 óra előtt ért véget. Sokkal jobb, mint a rémálmot kiváltó órákon át tartó heves esőzés és mennydörgés!

Foglaljon korán a legjobb kedvezményekért.

Valószínűleg hallottad már ezt a tanácsot, de ez különösen fontos a Maldív-szigetek látogatása során. Foglaljon legalább néhány hónappal korábban a legjobb ajánlatokért a Maldív-szigeteken, különösen, ha pénzt szeretne megtakarítani egy üdülőszállodán vagy a víz feletti villán.

Közlekedés a Maldív-szigeteken: A szállítás költséges lehet...

Ha egy maldív üdülőhelyen vagy all-inclusive szállodában szeretne megszállni, győződjön meg arról, hogy tisztában van a szállítás költségeivel. A Maldív-szigetek több száz szigetből áll (majdnem 1200!), és egyikről a másikra néha csak repülőgéppel vagy motorcsónakkal lehet utazni.

Ez különösen igaz az üdülőszigetekre, ahol a szükséges közlekedési eszközöket kell használni az odajutáshoz. A hidroplán általában a legköltségesebb választás, az árak személyenként 250 dollártól kezdődnek, és oda-vissza 600 dollárra emelkednek.

Legyen vallásos tisztelet.

Nem tudtam, hogy a Maldív-szigetek muszlim nemzet, amíg el nem végeztem a vizsgálatot. Ez azt jelenti, hogy be kell tartania néhány további korlátozást, különösen, ha a közeli szigetekre látogat:

- Takarja le a vállát, a mellkasát és a térdét - Az alkoholfogyasztás mindenhol tilos, kivéve az üdülőszigeteken (további információkért lásd alább!)
-Nem lesznek nyilvános szerelemdemonstrációk.

Nem lesz alkohol.

Mivel a Maldív-szigetek teljesen muszlim nemzet, a helyi szigeteken nem árulnak alkoholt. De mi a helyzet az all-inclusive üdülőhelyekkel, talán kíváncsi?

Kevés kivétel van: ha egy all-inclusive üdülőhelyen száll meg a Maldív-szigeteken, akkor hozzáférhet az alkoholhoz. A privát szigetek, üdülőhelyek és villák mentesülnek az alkoholkorlátozás alól, és rengeteg lehetőségük lesz, beleértve a bort, sört, szeszes italokat és egyéb alkoholos italokat.

Tovább

A legjobb látogatási helyek Portugáliában

Portugália az Ibériai-félszigeten található, és Spanyolországgal, az Atlanti-óceánnal és a Cádizi-öböllel határos. Portugáliának két Atlanti-óceáni szigete is van, Madeira és az Azori-szigetek. Déli elhelyezkedése miatt sok európai érkezik Portugáliába napsütéses tengerparti nyaralásra.

Portugália nagyon sok mindent kínál, Lisszabontól és Portótól a gyönyörű tengerparti falvakig és strandokig, valamint az Azori-szigetek és Madeira szigeteiig.

A főváros, Lisszabon egy virágzó metropolisz gazdag történelmi és építészeti történelemmel. Csodálatos hangulatát apró macskaköves sikátorai, színes csempézett homlokzatai és nagy terei teremtik meg. Fedezze fel a jellegzetes Alfama és Bairro Alto negyedeket, tekintse meg a fenséges Belém-tornyot és a Jerónimos-kolostort, és utazzon az ősi 28-as villamossal, hogy belekóstoljon a város karakterébe.

Több mint 687 kirándulás érhető el Lisszabonban professzionális helyi idegenvezetőkkel a foxiepass.com oldalon! Egy tapasztalt idegenvezető elmeséli az összes hely történetét és titkait.

Belem tornya
Portugália legismertebb nevezetessége ez az UNESCO középkori lisszaboni torony. Az 1500-as években erődtoronyként állították fel a Tejo folyó északi partján. A gyalogos túrák kiváló lehetőséget kínálnak a lisszaboni Belem-torony meglátogatására és további megismerésére. A jelentős keresztény ünnepek kivételével a torony az év minden napján a nagyközönség rendelkezésére áll.

A csontkápolna
A Capela dos Ossos Faróban, Algarve fővárosában található. Ez a kicsi, de hatalmas templom teljes egészében emberi csontokból áll. Ezek a karmelita szerzetesek maradványai, amelyeket egy túlzsúfolt farói temetőből ástak ki.

Emberkoponyák százai bámulnak vissza rád, ahogy felmész a kápolna csontkamrájának rúdvasajtójához. Ez egy eufórikus élmény, érdemes egy rövid sétára a városközponttól.

Douro borvidék
Ez a hely lélegzetelállítóan gyönyörű, kanyargós utakkal és dombokkal, amelyektől eláll a lélegzeted, ha már behajtsz. Tudtad, hogy a portói bor Portóból származik? A portói Douro borvidéken közel 2000 éve foglalkoznak szőlőtermesztéssel, így ez a világ legrégebbi bortermelő helye. Ezzel megszerezték az UNESCO Világörökség részévé.

A portói asztali borok gyakran édes vörös desszertborok, bár Douro környéke hihetetlen választékkal büszkélkedhet. A Douro száraz vöröse a legismertebb asztali bor, de a fehérje is megérdemli. Ez a terület három alrégióra oszlik: Baixo Corgo, Cima Corgo és Douro Superior. Látványos kirándulása során számos szőlőskert mellett halad el a Douro borvidéken.

Az Arco da Vila
Az Arco da Vila, amelyet gyakran boltívnek is neveznek, egy történelmi bejárata Faro városába. Faro, Portugália a 4. század óta számos különböző uralkodó alatt áll, és az Arco da Vila építészete ezt tükrözi. Láthatóak az idők során hozzáadott olasz, muszlim és középkori elemek.

A Benagil-barlangok
A bengail barlangokat, más néven Gruta de Benagil, érdemes megnézni Algarve-ban. Ezek a természetes tengeri barlangok a Praia de Benagil strand közelében találhatók. Ezek a barlangok az év bármely szakában elérhetőek csónakkal, evezős deszkával, vagy ha tud úszni, a parttól mindössze 200 méterre találhatók. Ennek a portugáliai útikönyvben a lista elején kell lennie.

 

Tovább

Helyi tippek Barcelona látogatásához

Barcelona Katalónia fővárosa és a világ egyik leglátogatottabb városa. Ez Spanyolország második legnagyobb városa, és itt található Európa leghíresebb nevezetességei, köztük a Sagrada Familia, a Tibidabo-hegy, a Montserrat és a Las Ramblas.

Barcelona Európa egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, és ha egyszer ott van, megérti, miért. Ha egy utazó olyan helyet keres, amely a teljes nyaralási élményt nyújtja, egy barcelonai utazásnak szerepelnie kell a napirendjén.

Előzetesen megtervezheti utazását az foxiepass.com webhelyen, az otthoni kirándulások online foglalásával. Barcelonában 738 kirándulást és tevékenységet kínáltak elfogadható áron.

Ezt szem előtt tartva gyűjtöttük össze az összes információt, amelyet a két helyi lakostól kaptunk, akik körbevezettek minket, és amelyeket alább láthat.

Fedezze fel a La Rambla sok oldalát.

Ha séta közben elterel, ez a legjobb módja a „La Rambla” megtételének.

Vágjon át a mellékutcákba, és látogasson el a régió kocsmáiba és éttermeibe. A város legnagyobb leletei általában nem a fő vontatón találhatók.

Kápráztassa el magát a Boqueria piacon

A Boqueria piacot Barcelonában látni kell (és lakmározni).

Ideális ebédre, valamint ízletes ételek és étvágygerjesztő kellékek széles választékának beszerzésére.

Látogassa meg a Szent Bazilikát. Justus és Pastor.

A Szent Justus és Pastor bazilika Barcelona másik kincse. Most egy félreeső mellékutcában van, és valószínűleg kimaradt egy szokásos városlátogatásról.

További információkért tekintse meg a Santa Maria del Mar-bazilikát.

Itt kell látnia a Santa Maria del Mar-bazilikát.

Ez egy híres turisztikai attrakció, mégis könnyű figyelmen kívül hagyni, miközben minden „Gaudi”-t keresünk Barcelonában.

Kilátás a Bunkers del Carmelből

A Bunkers del Carmel egy nagyszerű hely, ahol gyönyörű kilátás nyílik a városra. Ez korábban egy igazán kihagyott hely volt a szórakozásra, de az évek során gyorsan (és jogosan) népszerűvé vált.

Látogassa meg a közeli éttermeket.

A Mescladis egy kötelező bár.

Ez a szabadtéri kocsma népszerű a helyiek körében, de könnyen figyelmen kívül hagyják az olyan turisták, mint te és én. Körülbelül 7 percre van a katedrálistól, és érdemes felkeresni egy forró barcelonai nyári napon egy frissítő sörért.

Értse meg a taxi viteldíját

Ha taxival utazik a repülőtérről a városba, a normál díj körülbelül 35-40 euró, de a minimum 20 euró, ezért ezt vegye figyelembe a szállítás megszervezésénél.

Ez egyike azoknak a barcelonai utazási tippeknek, amelyekre nem gondol, amíg oda nem ér, de mindenképpen meg kell fontolnia és tudnia kell.

A metrórendszer fantasztikus.

Barcelona kiváló földalatti metrórendszerrel rendelkezik, amelyet érdemes kihasználni a városban való mozgáshoz.

Mielőtt érkezne, foglalja le a népszerű helyeket.

Például foglalja le előre jegyeit a La Sagrada Familia-ba.

Komolyan, ha nem teszi meg, akkor órákig kell várnia – kímélje meg magát a fáradságtól, és tegye meg időben online.

Barcelonában a vacsorát későn szolgálják fel.

A vacsora kezdése 10 óra körül. nem ritka ezeken a vidékeken. Ne lepődj meg ezen.

Hogy őszinte legyek, ez az egyik barcelonai utazási tipp, amit tudnia kell, ha az északi országokból vagy az Egyesült Államokból érkezik, ahol a vacsorafoglalás általában korábban történik.

Látogassa meg Gaudi minél több építményét.

Meg kell nézned legalább három Gaudi épületet és helyszínt (bónuszpontok, ha mindet láthatod).

Egy barcelonai utazás sem teljes Gaudi hihetetlen építészeti csodáinak megtekintése nélkül.

 

Tovább

A legjobb helyek Olaszországban

Olaszország történelmileg és kulturálisan gazdag nemzet. Olyan sok webhelyet lehet látni, hogy nehéz lehet tudni, hol kezdjem. Ebben a bejegyzésben egy útmutatót adunk a turistáknak Olaszország leglátogatottabb helyeire. Mindenki talál valamit, a nyüzsgő metropolisztól a festői tengerparti közösségekig. Szóval, mit tartasz ki? Kezdje el olaszországi kiruccanásának megszervezését most!

Olaszország mindig is az egyik legkedveltebb látogatási helyünk volt, és annak ellenére, hogy hónapokat töltöttünk turnézással, életünk végéig eljövünk, hogy megtapasztaljuk Olaszország legcsodálatosabb helyeit.

Az utazás során igénybe veheti az online autóbérlési szolgáltatást Olaszországban. Hasonlítsa össze az árakat a bookingauto.com oldalon, kaphat akár 70% kedvezményt Rómában, és vegye át autóját egy kényelmes helyen.

A Burano-sziget

Az Olaszország egyik legszebb helyszíneként ismert Burano szigetet nem szabad kihagyni! Amikor meglátogattam a velencei Burano szigetet, határozottan beváltotta a hozzá fűzött reményeimet. A zsúfolt vaporettóval (vízibusszal) kora délután megérkezve aggódtam, hogy a szigetet elárasztják a turisták, ami tönkreteszi a fotózási lehetőségeket, de nem kellett aggódnom, mert a turisták szilárdan a turistaösvényen maradtak, engem elhagyva. szinte az összes egyformán szép hátsó utcával magamnak.

Burano híres élénken festett, de rusztikus kinézetű halászházairól, amelyek szép csatornái mentén sorakoznak; az épületeket így festették ki a legenda szerint, hogy a férfiak egy sok ital után visszajussanak a megfelelő házba! A sziget a ferde harangtornyáról és a csipkehímzéseiről is híres, de ez egy eltűnő készségnek tűnik, egyre kevesebb idős nő ül az ajtók előtt és dolgozik a mesterségén.

Ha a színek vonzzák, ne csak a napra gyere; maradjon néhány éjszakát, hogy megtapasztalja a teljes hatást! Visszafogottabb a hangulata, mint Velence, inkább művészi, mint arisztokratikus, inkább elszegényedett, mint igényes, mégis ugyanolyan csodálatos, ha nem jobb!

Cagliari

Ha valami másra vágyik, Szardínia az egyik legjobb úti cél Olaszországban. Cagliarit, Szardínia fővárosát, az Olaszország melletti híres szigetet gyakran figyelmen kívül hagyják Olaszország többi híresebb és könnyebben megközelíthető városa javára. A Földközi-tenger és a dombok között elhelyezkedő Cagliari nagyszerű ősi helyszínekkel és a természethez való könnyű hozzáféréssel ideális kiindulópont Szardínia többi részének felfedezéséhez, és nagyszerű hosszú hétvégi menekülést tesz lehetővé.

Cagliari számos tennivalója közül érdemes ellátogatni Castelloba, a város legszebb történelmi negyedébe, ahol megnézheti a múzeumokat, templomokat és két őrtornyot. Ezt követően utazzon Bastione-ba, ahol gyönyörű kilátás nyílik a városra és a kikötőre, majd a Via Santa Croce-ra, ahol megtekintheti az egyik legszebb naplementét, amelyet valaha is láthat.

Firenze

Firenze, amelyet az egész világon a reneszánsz otthonaként ismernek, minden első alkalommal Olaszországba látogató számára kötelező. A művészeti és történelmi emlékek hatalmas választéka, valamint a közelben elérhető csodálatos egynapos kirándulások között könnyedén eltölthet egy hetet Firenzében, és minden nap valami újat csinálhat.

Ha ez az első látogatása Firenzében, ne hagyja ki a Santa Maria del Fiore-székesegyház, keresztelőkápolna és harangtorony komplexumát, a San Lorenzo-bazilikát és a közeli Medici család mauzóleumát, a Santa Maria Novella bazilikát és kolostort, a lenyűgöző Uffizi művészeti galériát. , a Palazzo Pitti és a Boboli kertek, valamint a fontos Palazzo Vecchio. Firenze ad otthont Olaszország, ha nem a világ legjobb múzeumainak, ahol olyan ikonikus műalkotásokat tekinthet meg, mint Michaelangelo Dávidja és még sok más!
Firenzéből a legnépszerűbb egynapos kirándulások közé tartozik Siena és Lucca történelmi városai, valamint Pisa, amely jól ismert a ferde tornyáról. Firenze Olaszország egyik legfontosabb városa és híres turisztikai célpontja, mégis érdemes egyszer az életben ellátogatni ide.

A Comói-tó

Olaszország legnépszerűbb turisztikai célpontjai Hogy őszinte legyek, az olaszországi Comói-tó a világ egyik legszebb turisztikai célpontja, valamint Olaszország egyik legszebb helye. Ez Olaszország egyik legszebb tava, buja zöld kertekkel, gazdag házakkal és csendes kis városokkal körülvéve.

Kétségtelen, hogy Como régóta a világ minden tájáról érkező hírességek kedvenc szórakozóhelye. A szép környezet, a lenyűgöző kilátások, valamint a finom konyha és borok teszik ezt a földi paradicsommá. A Comói-tó híres otthonai, mint például a Villa del Balbianello és a Villa Carlotta, egyedülálló lehetőséget kínálnak az utazóknak, hogy elmerüljenek a középkori Olaszország gazdag múltjában.

A tó már a rómaiak idejében is elismert turistalátványosság, és ma is ugyanazokat az érzéseket ébreszti. A Comói-tó vonzerejét egy korty limoncello, a köddel borított hegyek és az olasz örökségtől csillogó pazar házak határozzák meg.

 

Tovább

Tunézia Útikalauz

Tunézia nagyobb városaiba tett kirándulások jelentik a legjobb megközelítést a kultúra megismeréséhez. Az utazók mindegyikben különféle meglepetéseket és élvezeteket fedezhetnek fel. Karthágó az ország történelmi központjaként ismert. A 9. század elején alapított Karthágót többször elpusztították és újjáépítették. A város a Római Birodalom uralkodása alatt érte el virágzásának csúcsát, ami megmagyarázza, hogy a város leghíresebb nevezetességeit - az amfiteátrumot, a Capitoliumot, az Antoninus-fürdőt és számos ősi templomot - Tunézia leghíresebb építészeti helyszíneinek tartják. Karthágóban található a Lavigerie Múzeum is, amely számos ritka tárgy csodálatos gyűjteményével rendelkezik.

Ha több látnivalót szeretne meglátogatni nyaralni, a turisták szívesebben bérelnek autót. A Solrentacar autókölcsönző lehetővé teszi, hogy megfizethető áron béreljen autót Tuniszban. Pénzt takaríthat meg az autóbérlés során, de garanciát is kap arra, hogy a kiválasztott modell elérhető lesz Tunézia látogatása során.

Íme a legjobb helyszínek Tunéziában egy felejthetetlen nyaraláshoz:

Chebika

Egy napozással eltöltött nap után menjen Chebikába, a nyugat-tunéziai hegyi paradicsomba. Ezt a tunéziai régiót Qasr el-Shams néven ismerik, ami "a Nap kastélyának" fordítása, mert úgy tűnik, sok napfény éri. Az angol beteg számos képsorát a Chebika oázisban forgatták.

Djerba

A legnagyobb tótól egy kis sziget felé tartunk Tunézia partjainál. Djerba fehér homokos strandjairól és kultúrájában és építészetében jelentős zsidó hatásokról ismert. A lagúna egy kötelező strand Djerba szigetén.

Tiszta, smaragd színű vízzel rendelkezik, amely egyszerre gyönyörű látványt nyújt, és kényelmes úszni benne. Mivel Djerba a legnépszerűbb turisztikai célpont, többféle módon is eljuthat oda. Oda busszal, vonattal vagy repülőgéppel utazhat. A buszjáratok egész nap és éjszaka is elérhetők. Ez kétségtelenül az egyik tunéziai turisztikai helyszín, amelynek szerepelnie kell a nyaralás útvonalán.

Kairouan
A lista El Jemtől Al Qayrawanig, az UNESCO Világörökség részeként folytatódik. Igazad van, ha látod az arab hatást. Ezt a várost az Omajjádok alapították, és azóta számos iszlám tevékenység, például a Korán tanulmányozásának fő helyszínévé vált. Ez a város számos mecsetnek ad otthont, köztük a Kairouan Nagymecsetnek. Sétálhat Medina gyönyörű utcáin, és böngészhet egyedi tárgyak után a piacokon.

Matmata
Matmata Tunézia egyik legérdekesebb városa, amelyet érdemes meglátogatnia. Számos építménye a barlangokhoz hasonló földalatti gödrök feltárásával készült. Ezeket az árkokat a jövőben szobákká alakítják át. E föld alatti kamrák közül többet még árokszerű járatok kötnek össze. Ha Ön Star Wars-rajongó, kétségtelenül látott már egy pillantást Matmatára az egyik filmben.

Itt voltak a Star Wars Episodes IV: A New Hope és a II: Attack of the klónok díszletei. Luke Skywalker Tatooine-i rezidenciája egy szálloda Matmatában. Ha játszottál a Call of Duty-val, akkor felismered ezt a helyet. A karaktered COD-t használt volna egy rádiótorny és egy német üzemanyag-tároló elpusztítására a város szélén.

Hammamet turisztikai látványosságai
Ez a szép tunéziai falu az ország legnépszerűbb strandjaival rendelkezik. Ha családi nyaralásra vágyik rengeteg Hammamet turisztikai látnivalóval, ez a terület egy rejtett kincs. A Hammamet látványosságai és a római építészeten alapuló fehérre meszelt építmények megkülönböztetik ezt a helyet, és csodálatos görög hangulatot biztosítanak.

Monastir Ribat
Tunézia több történelmi erődöt is meglátogathat, és a Ribat of Monastir az egyik legfigyelemreméltóbb. A Ribat egy muszlimok által épített védelmi építmény, amely alapvető szerepet játszott Tunézia történelmében. Itt található egy százlépcsős csigalépcsős őrtorony is, amelyet korábban üzenetek kézbesítésére használtak. Ezt mindenkinek látnia kell, akit érdekel a történelem és a konfliktusok!

 

Tovább

Nyaralás Tenerifén

Tenerife, a spanyol Kanári-szigetek legnagyobb szigete, évente mintegy 6 millió turistát fogad. A vonzereje érthető a gyönyörű fehér homokos strandok, a figyelemre méltó biológiai változatosság és a rengeteg látványos sziklaoldali panoráma miatt. Tenerife egy szórakoztató paradicsom, tele kultúrával és szabadtéri kalandokkal, amely a világ minden tájáról érkező turisták álomcélpontja. Ha ezen a trópusi paradicsomon gondolkodik, a következőket kell tudnia.

A nyaralás alatt igénybe veheti az online autóbérlési szolgáltatást Tenerifén. Hasonlítsa össze az árakat a bookingauto.com oldalon, kaphat akár 70% kedvezményt a bérleti díjból, és vegye át autóját egy kényelmes helyen.

Fedezze fel a Teide Nemzeti Parkot.

Ár: 37 € oda-vissza siklójegy vagy 27 € egyirányú jegy.
A Teide Nemzeti Park meglátogatása, amely az UNESCO Világörökség része, minden teneriféi nyaralás fénypontja, és a Tenerifén tennivalók listájának élén kell lennie. A Teide Nemzeti Park a Kanári-szigetek legnagyobb parkja és Spanyolország egyik legnépszerűbb nemzeti parkja.

A park tája lélegzetelállító, egyedi és magával ragadó, kráterekkel, vulkánokkal, megkeményedett lávafolyókkal és más, különböző méretű és színű egyedi vulkáni törmelékkel, amelyeket Spanyolország legmagasabb hegye, a Teide-hegy vesz körül, amely 3718 méteres tengerszint feletti magasságban áll. szint.

A Teide Nemzeti Terület különféle nehézségű és hosszúságú túraútvonalak széles hálózatával rendelkezik, amely lehetővé teszi a terület alapos áttekintését. Felmehetsz a Teide-csúcsra, de jóval az utazás előtt engedélyt kell kérned.

Látogassa meg La Orotavát.

La Orotava óvárosa, akárcsak La Laguna, Tenerife egyik legfestőibb városa, és érdemes meglátogatni egy északi nyaralás során. La Orotava környezete nagyon szép, mivel egy buja zöld völgyben fekszik, közel az északi parthoz, és egy felújított ősi városa van.

La Orotava egy olyan város, ahol még mindig gyakorolják az igazi kanári-szigeteki szokásokat, például a város híres Corpus Christi eseményét, amely során a város minden évben csodálatos vulkáni homokvirágokkal díszített.

A város kézműves üzleteiben és múzeumaiban, köztük a Tenerifei Latin-Amerikai Kézműves Múzeumban és az Erkélyek Múzeumában, kivételesen képzett kanáriak által készített kézműves termékeket kínálnak. La Orotava a sziget legtöbb régi otthonának ad otthont, így ideális hely a hagyományos kanári építészet megismeréséhez.

Ne hagyja ki a kanári-szigeteki ételeket La Orotava néhány klasszikus intézményében, például a nagyra értékelt Los Castillos bárban.

Látogasson el Icod de los Vinosba, és nézze meg a Sárkányfát.

Biztosan hallottál már Tenerife régi sárkányfájáról. Nos, az Icod de Los Vinos az a hely, ahol érdemes megnézni. A Sárkányfa tényleges kora ismeretlen, de úgy gondolják, hogy legalább 800 éves. Izgatott lesz, amikor megtudja, hogy a Sárkányfa egy természeti emlék.

A sárkányfát annyira tisztelik, hogy parkot, kertet és múzeumot hoztak létre körülötte.

Amellett, hogy a sárkányfa hazája, Icod tökéletes hely Tenerife borainak felfedezésére, mint például a híres Malmsey Wine, amely a Malvasia szőlőből származik, amely nagy múltra tekint vissza ezen a területen. Valójában Icod korábban virágzó város volt a szőlő és a cukornád termesztésének köszönhetően.

Látogassa meg Punta del Hidalgo-t.

Punta del Hidalgo egy apró halászváros Tenerife északkeleti partján, La Laguna településen. Bár Punta del Hildalgo kissé letér a szokásos útról, értékelni fogja, különösen, ha szeret úszni és szörfözni, vagy kirándulni kíván az Anaga Rural Park ösvényein.

Kedvenc tevékenységeim Punta del Hidalgóban az éjszakai séták a sétányon, valamint a naplemente és a gyönyörű óceán hullámai.

 

Tovább

Törökország legjobb látnivalói

Törökország hosszú múltra tekint vissza, és számos civilizáció és birodalom virágzott az ország különböző területein. Napjainkban országszerte ókori romok találhatók, amelyek közül néhány ismertebb, mint mások. Ahelyett, hogy a híresebb látnivalókra koncentráltunk volna, tettünk egy kitérőt, hogy megnézzük Törökország legérdekesebb helyszíneit, amelyek nem olyan ismertek, mint például a Hagia Sophia vagy Pamukkale.

A sok csodálatos helyszínnek köszönhetően a legnépszerűbb látnivalók listája biztosan figyelmen kívül hagyja Törökország fantasztikus turisztikai látványosságait. Tekintsük ezt a helyek listáját egy fantasztikus törökországi utazás kezdetének.

A kényelmes utazáshoz a turisták szívesebben veszik igénybe az autóbérlési szolgáltatásokat Törökországban. Az autóbérlés átlagos költsége Antalyában naponta 16 euró. Ha autót szeretne foglalni Törökországban akár 70%-os kedvezménnyel, használja a cars-scanner.com webhelyet.

Isztambul Hagia Sophia.

Az 537-ben épült "világ nyolcadik csodája" Isten bölcsességének szentelték. Kiemelkedő bizánci kori építészeti példa, amely közel 900 évig keresztény templomként működött. A Világörökség egyik legértékesebb gyöngyszeme, miután Fatih Sultan Mehmet 1453-ban elfoglalta Konstantinápolyt, mecsetté alakították át. 1935-ben Mustafa Kemal Atatürk múzeummá alakította.

A trabzoni Sumela kolostor

A fenséges és impozáns Szűz Mária kolostor 1200 méter magasan, egy magas sziklán, Trabzon közelében található. Az erdőn át vezető út egy sziklákra épült ősi ortodox kolostorhoz vezet, amely körülbelül 1600 éves. A negyedik században fedezték fel, és a Fekete-tenger egyik legjelentősebb látnivalójaként tartják számon. Ezt a templomot, amelyet Krisztus és Szűz Mária bibliai eseményeit ábrázoló pompás falfestmények borítottak, az 1923-as lakosságcsere következtében elhagyták.

Göreme, Tündérkémények

Ezeket a hihetetlen sziklaképződményeket két különálló vulkáni réteg szél- és vízeróziója hozta létre! A hatalmas és hatalmas tündérkémények egyedülálló panorámát hoznak létre, amely évente több ezer turistát vonz. Abban a korszakban, amikor a keresztények Kappadókiában kerestek menedéket, a kéményeket lefaragták, hogy lakóházakat, templomokat és raktárokat alakítsanak ki.

Celsus Könyvtár, Ephesus

A fenséges Celcus Könyvtár az Ephesus romjainak látványossága! 117-ben építették Gaius Julius Celsusnak, Ázsia kormányzójának, aki alatta van eltemetve egy kriptában. Fantasztikus épület, amely két fallal a könyvespolcok mögött 12 000 tekercs tárolására épült. 262-ben földrengés pusztította el a könyvtárat!

Az isztambuli Topkapi palota

Isztambul leghíresebb palotája! Majdnem 400 éven keresztül az oszmán szultánok, családjaik és több mint 4000 ember lakott benne. Kompakt épületegyüttes négy nagyobb udvarral és a Háremel. Lenyűgöző palota, amelyet Hódító Mehmet épített Konstantinápoly 1453-as elfoglalása után.

Antalya Aspendos Színháza

Aspendos ősi városa a világ egyik legjobban megőrzött színházának ad otthont. Egy római építmény, amelyet i.sz. 161 és 180 között emeltek Marcus Aurelius császár parancsnoksága alatt. 15.000-20.000 fő volt benne! Mivel a színpadot karavánszerájként is használták, folyamatosan javították, karbantartották, ami eddig is hozzájárult a megőrzéséhez.

Pamukkale Cotton Castle

A Meander-völgyben található egy „pamutvár” néven ismert természeti jelenség, amely csodálatos látványt nyújt. Kis travertin medencék keletkeztek, miközben a meleg ásványvíz lehűlt és lerakta a kalciumot, ahogy a szikla peremén zuhant át. Az emberek évezredek óta használják ezeket a medencéket, hogy hasznot húzzanak a vízben lévő kalciumból és annak terápiás tulajdonságaiból.

Bodrum vára Bodrum területén található.

A 15. században Szent Péternek épített erőd! Ez egy hatalmas attrakció, amely a középkori időkre nyúlik vissza, és az ország egyik leghíresebb üdülőhelyén található. Jól megőrzött emlékmű, amely Bodrum kikötőjére néz, és ma a víz alatti régészeti múzeumként működik. A belső várba 7 ajtón kell átmenned!

 

Tovább

Tennivalók Bulgária Fekete-tenger partján

Minden nyáron látogatók százai – valamint bolgárok – mennek el a híres Fekete-tenger partjára. A bulgáriai nyaralás kiváló választás európai szomszédai, például Spanyolország és Portugália számára. Nemcsak a bulgáriai és a Fekete-tenger partvidékére tett kirándulások ésszerűbbek, hanem rengeteg látnivaló és tennivaló is van. Mivel ezen a nyáron sok látogatója van a Napospartnak, összeállítottunk egy listát a Fekete-tenger partján elfoglalt tevékenységekről.

Bulgáriában megtalálhatja a legjobb szálláslehetőséget a legvonzóbb áron. Ha érdekli egy jó szálloda Naposparton, több mint 1812 szálloda különleges kedvezménnyel az Ibis, Novotel és Holiday Inn szállodaláncokban a hotels-scanner.com oldalon.

Mérföldes strandok

Ha a Napospart látványosságairól van szó, valójában csak egy hely van a kiinduláshoz: a strand. A makulátlan kék zászlós strand közel nyolc kilométer hosszan húzódik, és a Fekete-tenger nyugodt, csapkodó hullámai egészítik ki.

Sétáljon le a szálloda által szegélyezett sétányon, és fedezze fel a nyüzsgő strandot. Minden nap a világ minden tájáról érkeznek látogatók napozni, homokvárakat építeni, röplabdázni, szörfözni, jet-skizni és még búvárkodni is a tiszta égbolt alatt. A Napospartot nem véletlenül nevezték így.

Az esti szórakozás

A Napospart virágzó bárral és klubbal büszkélkedhet, a hosszas sétány mentén pedig számos helyszín található. Bár furcsa lehetőségnek tűnhet, a fekete-tengeri üdülőhely olyan partinak ad otthont, amelyre Ibiza és Magaluf büszke lenne.

Számos neves klubot foglal magában, köztük a globális parti célpontot, a Lazur-t és a skandináv kedvenc Den Glade Vikinget, amely több mint 2000 fő befogadására alkalmas. Táncoljon a kora reggeli órákig a Club Iceberg Cph rezidens és vendég DJ-ivel, majd nézze meg a napfelkeltét az elegáns Bedroom Beach klubban.

Fedezze fel Neszebár ősi városát.

Napospart könnyen megközelíthető egynapos kirándulásra, és mivel a „Fekete-tenger gyöngye” a közelben van, udvariatlan lenne nem látogatni. Neszebár ősi városa, amelyet 3000 éves civilizáció faragott, a Balkán egyik legszebb helye.

Ősi városa templomok (44 szűk félszigetbe szorulva), római maradványok és tipikus bolgár lakóházak figyelemre méltó zűrzavara. Neszebár annyira ismert, hogy az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították. Ha ez nem lenne elég, a környéken található néhány legjobb étterem és számos gyönyörű strand található.

Csobbanj az aquaparkban.

Ki ne szeretne egy jó vízi parkot? Senki, fiatal vagy idős, gyerek vagy felnőtt, nem tud ellenállni annak a csábításnak, hogy gumigyűrűn száguldjon le egy színes csúszdán. Természetes, hogy a Sunny Beach Action Aquaparkja az első helyen áll a nyaralás kötelező programjai között.

Ez a régió egyik legnépszerűbb látnivalója, számos csúszdával és medencével mindenkit szórakoztat. Mered kipróbálni a Turbulence, a Kamikaze, a Black Hole vagy a Hydrotube extrém csúszdákat? Talán jobban szeret egy laza lebegést a Lazy River mentén, vagy egy vízilabdát a Music Poolban.

Szerezzen kulináris élményt Bulgáriában.

Amíg a Naposparton tartózkodik, szinte minden elképzelhető étellel várja Önt; bűn lenne nem kóstolni néhány helyi konyhát. A bolgár konyha olyan kulináris kirándulás, amely nem fog csalódást okozni.

A kebapche, egy csodálatos grillezett darált marhahús fűszerekkel kombinálva, amely jól illik egy pohár bolgár sörhöz, kézenfekvő választás. Próbálja ki a lyutenicsát, a paradicsom és a paprika sűrű ízét hagymával, fokhagymával és köménnyel, amely a Balkánon kitűnő déli snack.

Ha valami könnyebbre vágyik, próbálja ki a shopska salatát, egy hagyományos bolgár salátát, amely paradicsomot, uborkát, hagymát, paprikát és sziréna sajtot kombinál, hogy színes ételt készítsen.

 

Tovább

Venezuela legjobb csodái

Venezuela egy Dél-Amerika északi partjainál fekvő nemzet, amely Latin-Amerika egyik legurbanizáltabb nemzete. Venezuela fővárosa és legnagyobb városa Caracas. Venezuelában rengeteg vadon élő állat is található, amelyek különféle védett környezetben élnek. Venezuelát korábban hatalmas széleslevelű erdők borították, a neotróp ökozónában való elhelyezkedése miatt. A világ húsz legjobb nemzete közé tartozik, számos őshonos növény- és állatvilággal. Íme néhány példa a természeti csodákra:

A Guácharo-barlang

A Guácharo-barlang egy hatalmas mészkőbarlang, amely a Guácharo Nemzeti Parkban található. Monagasban található, Caripe városának közelében. A barlang körülbelül 10 kilométer hosszú. A gyümölcsevő olajmadarak otthona, és különféle csodálatos sziklaképződmények találhatók. Ezeknek a madaraknak a nagy csoportjai hagyják el a barlangot minden este, estefelé. Sok látogató gyűlik össze a helyszínen, hogy megnézze ezt a lenyűgöző jelenséget. Ezt a barlangot és a környező fákat a Guácharo-barlang Nemzeti Park védi. A parkot 1975-ben alapították. A régió 367 madárfajnak ad otthont, köztük számos veszélyeztetett fajnak, mint például a venezuelai virágtörő.

Ha pénzt szeretne megtakarítani az utazás során, használhatja az online autókölcsönző szolgáltatást. Hasonlítsa össze az árakat a cars-scanner.com oldalon, kaphat akár 70% kedvezményt Venezuelában, és vegye át autóját egy kényelmes helyen.

Angyalok bukása

Az 3211 láb magas Angel-vízesés a világ legmagasabb folyamatos vízesése. A vízesés a Canaima Nemzeti Parkban található, az ország Bolvar államában. A vízesés, amely a Rio Kerepacupai Meru folyó része, az Auyán-tepui hegyről esik le. Az Angel Falls teljes magassága magában foglalja a fő zuhatagot, az 1300 méteres zuhatagot, a fő vízesés alján lévő ferde zuhatagot és a talus zuhatag utáni 98 láb magas zuhatagot. Évente több ezer utazó érkezik a világ minden tájáról Venezuelába, hogy megnézze az őszi lombokat. Ennek eredményeként a nemzet egyik fő természetes vonzereje.

Sarisariama hegy

A Cerro Sarisariama, egy lapos tetejű hegy vagy tepui, több szempontból is figyelemre méltó. Venezuela Bolvar államában található, 980 láb és 7710 láb közötti magasságban. A tepui csúcsterülete 546,88 négyzetkilométer. A legközelebbi aszfaltozott út kilométerre van, így az ország egyik legelszigeteltebb helye. A tepui nevét a helyi bennszülöttek félelmetes elbeszéléséről kapta. Egy gonosz démonra utal, amely a tepuik barlangjaiban él, és a "Sari... sari..." hanggal felfalja az embereket. Más tepuiktól eltérően a Cerro Sarisariama csúcsán buja erdő található, és különböző őslakosok otthona. növények és vadon élő állatok. A víznyelők elterjedtsége a tepuin egy másik érdekes szempont. Négy víznyelő ismert a régióban, és mindegyik víznyelő alját külön erdő borítja. A tepui egy lenyűgöző feltárási hely, amely ma már csak a tudósok számára elérhető.

Az Orinoco deltája

Az Orinoco-delta egy hatalmas delta terület Kelet-Venezuelában, az Orinoco folyó mentén. A delta felöleli Delta Amacuro egész államát, valamint Sucre és Monagas egyes szakaszait. A delta akkor jön létre, amikor az Orinoco több elágazásra válik szét, amelyek a tengerbe folynak. A Rio Grande a folyó egyik legnagyobb mellékfolyója. Állandó vizes élőhelyek, édesvízi mocsári erdők és mangrovefák borítják a delta nagy területeit.

Pico Bolvar's

A Pico Bolvar, Venezuela legmagasabb csúcsa Simon Bolvarról, egy kiemelkedő felszabadító harcosról kapta a nevét. 16 332 láb tengerszint feletti magasságban van. A hegy Mérida államban található. Folyamatosan hó borítja, és három gleccsernek ad otthont. A hegycsúcsra felmászva feljuthatunk a csúcsra.

Guanoco-tó

Venezuela a világ második legnagyobb kátránybánya otthona. Bermudez-tó vagy Guanoco-tó néven ismert. A venezuelai Sucre államban található. A tó felszíne 1100 hektár, mélysége 4,9 és 6,6 láb között mozog. A tó körülbelül 6 000 000 tonna aszfaltot tartalmaz. Hosszú ideig, 1891-től 1935-ig kereskedelmi aszfaltforrás volt.

 

Tovább

superfox

blogavatar

Utazási tanácsok

Utolsó kommentek