Grúzia, egy apró kaukázusi ország, amelynek tbilisi fővárosa van, egyre népszerűbb, mint turisztikai célpont, évente több mint nyolc millió látogatóval. Tbiliszi oly sok szórakoztató és érdekes dolgot kell tennie, hogy a turisták könnyen eltölthetik a város turnéját, és soha nem fáradhatnak.
A Tbiliszi sokat kínál a turistáknak és a látszólag korlátlan különféle dolgoknak, hogy elkötelezzék magukat, a családbarát tevékenységektől a történelmi tereptárgyakig és az ízletes éttermi színpadig. Sok hónapot töltöttünk Grúzia fővárosában, és esélyünk volt arra, hogy megvizsgáljuk a Tbiliszi -ben sokféle dolgot, tehát elkészítettük ezt a listát, hogy garantáljuk, hogy soha nem unatkozik, miközben meglátogatja a grúz nagyvárosot.
Több mint 12009 ezer szálloda érhető el online foglaláshoz a Tbilisi -ben a Hotelhunter.com webhelyen, akár 70%-os különleges kedvezményt. Exkluzív alacsony árak közvetlenül a szállodákból.
Vándoroljon Tbiliszi óvárosának utcáin.
Az Mtkvari folyó mindkét bankján a régi Tbilisi egy szétszórt régió, amely magában foglalja a város legrégebbi környékeit. Ez a hely, amely a negyedik századi Narikala erődöt viseli kő koronaként, a kamera-kész Purlieus sorozat, mindegyik saját megkülönböztető vonzerejével. A régi Meidan szomszédság, hosszú kísértetjárta a selyemút kereskedők számára, a finoman rácsos Sololaki környéken, az időviszonyú házakkal, és a Metekhi, amely a sziklavantás templomáról híres, mind érdemes meglátogatni. Vannak mindenütt rántott erkélyek és színes megosztott udvarok, de a legszebb homlokzat a GudiaShvili Plaza, az Atoneli Street és az Agmashenebeli Boulevard újjáépítésében látható, amely finom 19. századi építészetbe van sorolva. Sodródás az Abanotubani felé, a kénfürdő területe felé, ahol a forró medencék és a gőzkamrák föld alatti világa a boltozatos mennyezet alatt fekszik.
Emelje fel egy poharat évszázados borkészítési gyakorlatokra.
Grúzia borkészítési előzményei Kr. E. legalább 6000 -re nyúlnak vissza, amikor a Qvevris néven ismert agyag amphorákat eredetileg a föld alatti szőlő erjesztésére használták. Tiszta kapcsolatot lehet húzni a neolit nyomvonalak és a mai borászok között, akik ugyanazokat a folyamatokat használják a bőrkontaktus borostyán és a vörös borok létrehozására. A Qvevri bor tehát az egyik legrégebbi, folyamatosan gyakorolt hagyomány. A Tbiliszi csípőboros rúdokkal ragyog, amelyek közül sok a Kaketi, Kartli és Imereti borkerületek természetes és bio palackjait tartalmazza. Kezdje az alapokkal, amelyeket egy hangulatos föld alatti alagsori bárban kapnak: Saperavi, Rkatsiteli, Kisi és Tsolikouri. A sommelier-vezérelt kóstolás 8000 évjáratnál nagyon ajánlott mindenkinek, aki érdekli a borkészítés hagyományának megismerése.
Töltsön időt a múzeumokban és a galériákban.
A Tbilisi de facto kulturális központja a Rustaveli Avenue. Kezdje a grúz Nemzeti Múzeummal, ahol a föld alatti kincstárban ugyanaz a kolchian arany, amely Jasonot és Argonautjait csábította, hogy átlépje a Fekete -tengeri csillogókat a világítás alatt. Nem szabad kihagyni a szovjet megszállási teremt, amely megemlékezik Grúzia üldözéséről a szovjetek alatt. Niko Pirosmani művészete látható a Nemzeti Galériában, míg a Zurab Tsereteli nagyszabású szobrok megtalálhatók a Moma Tbilisi-ben. A város számos múzeuma széles körű érdeklődési körét szolgálja, köztük: az Állami Selyem Múzeum, a Bormúzeum, a Népi Művészeti Múzeum és a Néprajzi Szabadéri Múzeum, mind lenyűgöző, a hagyományos otthonok a tartományokból behozzák és aprólékosan újjáépítik.
Élvezze a grúz ételeket.
A grúz asztal lélek-tápláló ételekkel ragyog, amely a Kaukázus-hegység konyhájából származik, mint üzemanyag, hogy segítse a lakosokat a kemény tél túlélésében. Amikor elindultak a városba, a hegyvidéki ételeket, mint például a khinkali (tészta marhahúsos gombócokkal tele slurp-méltó leves), városi érintést kaptak, és friss fűszernövényekkel ízesítették. A regionális finomságok közé tartozik a Lobio (egy gazdag babpörkölt egy agyag edényben); shkmeruli (csirke fokhagymás szószban); és az adjaruli khachapuri, a „sajtkenyér” család legkényelmesebb tagja, olvadt vajjal és tojássárgával. Satsivi, csirke vagy pulyka dióval és egyéb karácsonyi különlegességek egész évben elérhetők.