Sokak számára Franciaország a romantika, az elegancia és a gasztronómia országa. Azonban kevesen tudják, hogy ez a csodálatos ország ugyanúgy gazdag kertekben és zöld területekben is. Franciaországban kerteket találni nemcsak a városokban, hanem a vidéki területeken is lehet, és mindegyikük megpróbálja megörökíteni a francia kertészeti művészetet. Cikkünkben beutazunk az ország különleges kertjeibe, hogy felfedezzük ezen virágos paradicsomok varázsát.

1. A Kertek Birodalma: Versailles-i Kertek

Franciaország legikonikusabb kertjei közé tartozik a Versailles-i Kertek (Jardins de Versailles), melyek a Versailles-i Palota körül terülnek el. Ezek a kertek a barokk kertészet csúcsának számítanak, Louis XIV. (Nagy Lajos) uralkodása alatt létrehozva. A kertek hatalmas területein sétálva gyönyörködhetünk a bonyolult növények között és megcsodálhatjuk a mesterséges tavakat és szökőkutakat.

2. A Monet Kertje: Giverny

A kertek szerelmeseinek kötelező megállója a híres Claude Monet kertje Giverny-ben. Ez a varázslatos kert volt az inspirációja Monet néhány leghíresebb festményének, mint például a "Nyugati parti nyugalom". A kert látványa és színek harmóniája egyedülálló élményt nyújt minden látogatónak.

3. Egy Rejtett Kincs: Château de Villandry Kertjei

A Loire-völgy egyik gyöngyszeme a Château de Villandry kastély és kertjei. Ez a reneszánsz kastély olyan kertekkel büszkélkedhet, melyek különböző mintákat és formákat alkotnak, például zöldség- és virágkerteket. A kertek gyönyörűen megtervezettek és lenyűgöző látványt nyújtanak a látogatóknak.

4. Egy Mediterrán Mese: Jardin Exotique de Monaco

Bár Monaco nem Franciaország része, a közeli szomszédság miatt sok turista felkeresi a kis hercegséget. A Jardin Exotique lenyűgöző kaktuszokat és sziklakerteket kínál, melyek hihetetlenül szép mediterrán környezetben találhatóak.

5. Párizs Zöld Oázisai

Párizs, Franciaország fővárosa, tele van zöld parkokkal és kertekkel, ahol a városi nyüzsgésből egy pillanat alatt át lehet kapcsolódni a természet csendjébe. Például, a Luxemburg-kert (Jardin du Luxembourg) egy nagyszerű hely a pihenésre és a sétálásra, míg a Tuileries kertek (Jardin des Tuileries) a Louvre Múzeum mellett találhatók és lenyűgöző kilátást kínálnak a városra.

Szállás Párizsban

Ha tervezitek Párizsba utazást és szeretnétek egy olyan helyet találni, ahol kényelmesen pihenhettek a város felfedezése után, ajánljuk a Hotel Hunter oldalát. Itt könnyen és gyorsan foglalhattok szállást Párizs számos kiváló szállodájában. Foglaljatok szállást most, hogy garantáljátok az ideális szálláshelyet az utazásotokhoz!

Záró gondolatok

Franciaország kertjei igazi kincsek, melyek mélyen gyökereznek a történelemben és a kultúrában. A virágos paradicsomok felfedezése egy felejthetetlen utazás, melyben a látogatók megtapasztalhatják a természet szépségét és a kertészek művészetét. Legyen szó formális kastélykertekről vagy romantikus vidéki kertekről, minden egyes kert saját történettel és varázslattal rendelkezik, melyek csak arra várnak, hogy felfedezésre kerüljenek.