Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legjobb tennivalók Oslóban, Norvégiában

Oslo, Norvégia lenyűgöző fővárosa, a világ egyik legnépesebb városa. Figyelemre méltó azonban, hogy ennek a területnek csak mintegy 20% -át rendezték be. A parkokon és erdőkön kívül dombok és számos tó is felfedezhető. Oslo -szerte parkok és szabad terek találhatók, és gyalogosan is megközelíthetők a városban található dolgok.

Különböző sétányok és ösvények kötik össze a város nyilvános helyeit, így könnyen felfedezhető gyalog. Ezenkívül online is foglalhat autót akár 70% kedvezménnyel a Cars-Scanner webhelyen. Ezenkívül a Karl Johans-kapu, a város fő útja, tele van gyalogosbarát övekkel. A vízparti Osló központi pályaudvarától indulva, Oslo legnépszerűbb turisztikai helyszínein, köztük a Királyi Palotán és a Nemzeti Színházon keresztül kanyarogva a történelmi egyetemi épületekig és Osló katedrálisáig, ez a széles sugárút sétálóutcaként szolgál az egész város számára.

Oslo folyamatosan a világ egyik legnagyobb városa, ahol élni lehet, köszönhetően a vibráló kulturális jelenetnek, az élvezetes tevékenységek széles skálájának és a színház, múzeumok és galériák központjának. Olvassa el útmutatónkat Oslo legjobb látnivalóiról és tennivalóiról, hogy többet megtudjon ezekről és más látnivalókról Norvégia városában.

A Vigeland szoborpark kihagyhatatlan.

Oslo híres Frogner Parkjában (Frognerparken) található a csodálatos Vigeland Szoborpark (Vigelandsanlegget), amely Norvégia egyik legismertebb látnivalója a turisták számára. Ez az egyedülálló szoborpark, amely egész évben nyitva tart, Gustav Vigeland életműve, és 650 dinamikus bronz-, gránit- és kovácsoltvasművét tartalmazza.

A szobrok több mint fele 853 méteres tengely mentén öt tematikus csoportba van rendezve. A régieket a szökőkút-együttes mutatja be, amely magában foglalja a 16 méter magas Monolitot is, amely 121 összefüggő emberi alakból áll.

Nobel-kapu 32, Oslo, Norvégia, N-0268

Látogassa meg az Akershus erődmúzeumokat 2.

A látványos Akershus -erőd (Akershus Festning), amelyet Hkon V emelt fel a 13. század végén az Akernes -fokon, fenségesen emelkedik az Oslofjord felett. Ezen a területen sok látnivaló van, és könnyen eltölthet egy egész napot, hogy felfedezze őket.

Töltsön el egy kis időt a kertekben és a sáncokon való kóborlással, a kikötői kilátások megtekintésével, mielőtt belépne a szerény templomba, ahol VII. Hkon király (1872-1957) temetése és a régi középkori erődítmény romjai találhatók. A helyszínen található a Norvég Otthon Front Múzeum, amelyet gyakran Norvég Ellenállás Múzeumának is neveznek (Norges Hjemmefrontmuseum). Ha idejön, készen áll arra, hogy sokat tanuljon az 1940 és 1945 közötti német megszállásról.

Helyszín: Akershus Festning, Oslo, Norvégia, 0015.

Látogasson el a Versailles -i palotába

Az 1825 -ben felállított Norvég Királyi Palota (Slottet), amely a Karl Johansgate északnyugati végén fekvő metropolisz felett magasodik, kiemelkedő nevezetesség. A nyár folyamán vezetett túrák a figyelemre méltó 173 szobás palotában angolul, naponta négyszer.

A palota legfontosabb látnivalói közé tartozik a kabinetszalon és ruhatár, a fehér szalon, a tükörterem, a nagyterem és a bankettterem. A vendégek egész évben sétálhatnak az udvaron és a kertben, és figyelhetik az őrök állomáshelyét. A norvég Nobel Intézet (Det Norske Nobelinstitutt) a palotától délre található, és itt adják át a Nobel -békedíjat.

Slottsplassen 1, Oslo, Norvégia, 0010

A múzeum a kultúra és a civilizáció tanulmányozásának szentelt

Ezenkívül a múzeum irányítja a Viking Hajó Múzeumot és felügyeli a város Történeti Múzeumát, mindkettő az emberi történelem különböző aspektusait vizsgálja. Az egyiptomi tárgyak, például múmiák és temetési tárgyak mellett a múzeumban található Norvégia legnagyobb egyiptomi régiséggyűjteménye.

A múzeum Középkori Galériájában mindennapi javak nagy gyűjteménye, valamint egyházi művészet és vallási emlékek találhatók, amelyek mindegyike látható. A múzeum jelentős része az arany pénznemének szentelt, a példányok több mint 2600 évre nyúlnak vissza.

A helyszín: 0164, Frederiks gate 2, Oslo.


A Fram Művészeti és Történeti Múzeum

A Fram Múzeum (Frammuseet) kötelező látnivaló mindenkinek, aki érdeklődik az Északi-sarkvidék felfedezése iránt, mivel az első norvég hajóról kapta a nevét, amelyet kifejezetten sarkkutatásra terveztek. A múzeum leghíresebb kiállításai a Fram, amely történelmi szimbólum számos sikeres sarkvidéki expedíciójának köszönhetően, és a Gja, az első hajó, amely sikeresen áthaladt az északnyugati átjárón.

Látogassa meg a szomszédos Norvég Tengerészeti Múzeumot, amíg ott van (Norsk Maritimt Múzeum). Sok időt tölthet itt a halászat és a hajóépítés megismerésével, miközben megtekintheti a múzeum figyelemre méltó modell- és festménygyűjteményét is.

Ez a cím: 39 Bygdynesveien, Oslo városában, Norvégiában

 

Tovább

Kezdő útmutató Prágába

Ez az első alkalom, hogy Prágába látogat? Összeállítottuk ezt az útmutatót, hogy biztosan tudjon mindent, amit Csehország fővárosáról, Prágáról tudni kell. Hogy élvezetesebbé tegye nyaralását Prágában, Csehországban, összeállítottuk ezt az útmutatót.

KOMMUNIKÁCIÓ ÉS SZÁLLÍTÁS
Prága szíve elég kicsi ahhoz, hogy gyalog is eljusson, de ha gyorsan el kell mennie valahová, vagy ha a szállodája kissé félre van állva, akkor használhatja a tömegközlekedést.

Még a fejlett országokban is, mint például az Egyesült Államok, a tömegközlekedés szörnyű lehet, de Prágában a közlekedés egyszerű, mert Prága kiváló rendszere.

Lehetősége van a busz, villamos vagy metró használatára; csak egy jegy kell. A 30 perces jegy ára 24 CZK, míg a 90 perces jegy átszállással 32 CZK.

Ha tudja, hogy gyakran fogja használni a tömegközlekedést, akkor egy vagy három napos jegyet is kaphat.

Ha natívként szeretne navigálni Prágában, ragadja meg a „Jizdni Rady” alkalmazást, amely felsorolja a város összes állomását, menetrendjét és átszállási pontját.

Prága tömegközlekedési rendszere nagyon megfizethető és megbízható.

BIZTONSÁG
Általában a bűnözés nagyon ritka Prágában, és nem valószínű, hogy áldozata lesz.

Legyen óvatos, miközben a városban kóborol, mint bárhol máshol, és késő este vegyen taxit egy kocsmából, ha nem érzi magát biztonságban.

A zsebtolvajok nagy tömegekben gyűlnek össze a népszerű turisztikai helyszínek körül, ezért vigyázzon bármi értékesre.

További információért olvassa el Prágában található biztonsági útmutatónkat.

mikor az év legjobb ideje menni
Prága egész évben úti cél, bár az év bizonyos időszakai költséghatékonyabbak, mint mások, és ugyanez igaz az időjárásra is.

Csehországban négy évszak van, és a tél (kivéve a decemberi csúcsidőszakokat), amikor hűvös, eső vagy hó gyakrabban fordul elő (és az olcsóbb).

Prága népszerűsége turisztikai célpontként nőtt az elmúlt években, és arra számítunk, hogy különösen a nyári hónapokban, amikor a legnagyobb a fényes, meleg idő, a város kapacitása majdnem megtelik.

Míg Prága egész évben látogatható, a tavasz és a nyár a legszebb évszak.

TAXI
Kínunk jelenteni, hogy a taxisok hírneve Prágában nem jó. Nem azt sugalljuk, hogy Prágában nem talál megbízható taxisofőrt, de kicsi az esélye.

Míg taxik állnak rendelkezésre, javasoljuk, hogy lépjen kapcsolatba a szálloda recepciójával, hogy megszervezhesse az Ön számára, és előre megbeszélje a viteldíjat, amikor az utcán üdvözli, hogy elkerülje a túltöltést.

Akár nem emlékszik, hogy előre kéri a viteldíjat, használja a telefonját, hogy megnézze, a sofőr a leggyorsabb utat választja -e.

Az Uber vagy egy másik taxi -alkalmazás a legjobb megoldás, ha az utcáról szeretne utazni.

AZ UTAZÁS KÖLTSÉGVETETT KÖLTSÉGE
Bár Prága nem ismert költségvetés-barát úti célról, úgy gondoljuk, hogy sok látogató továbbra is meglehetősen kedvező áron talál olyan szolgáltatásokat, mint a szállás és az étkezés, összehasonlítva más európai és nemzetközi helyszínekkel.

Körülbelül 150 euróba kerül naponta, ha középkategóriás költségvetéssel utazik, és nem tartózkodik a legalacsonyabb szobákban, miközben nem keresi a luxust.

Exkluzív kedvezmények közvetlenül a szállodáktól és a világ minden tájáról származó foglalási rendszerektől - megtalálja az összes különleges ajánlatot, és akár 80% -ot spórolhat a Hotels-scanner.com oldalon.

 

Tovább

Utazási tanácsok Magyarországra és hasznos információk

Olvassa el legnépszerűbb utazási tippjeinket, mielőtt Budapestre utazik, ha megérezte ezt a kelet -európai kincset, és fontolgatja az utazást. Többek között megtudhatja, hogy milyen típusú dugókra van szüksége, milyen közös ételeket kell elkerülni, és milyen jó a WiFi. A legjobb autóbérlési ajánlatokat Budapesten, exkluzív kedvezménnyel találhatja meg a Cars-scanner.com oldalon.

Ahhoz, hogy Magyarországra menjek, szükségem van valamilyen speciális oltásra?
Mielőtt Magyarországra utazna, ellenőrizze háziorvosával, hogy egészséges -e és megkapta -e az összes szükséges védőoltást. Általános szabályként erősen ajánlott a diftéria, a hepatitis A és a tetanusz immunizálása.

Ha a magyarországi ivóvízről van szó, biztonságos -e csak a csap használata?
Bár Magyarországon a csapvizet általában biztonságosnak tartják inni, érdemes lehet gyomorbántalmak megelőzésére az üzletekből, szállodákból és éttermekből származó palackozott ásványvizet fogyasztani.

Volt már valaki Magyarországon és van tapasztalata a helyi konyhával?
A friss kenyér, szezonális zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek és sajtok a magyar konyha alapanyagai. A gulyás, hús-, burgonya- és zöldségleves bőséges paprikával és fűszerekkel, talán a legismertebb magyar étel. Gyakran tartalmaz mártást, és vastagabb állagú, mint a tipikus burgonyapüré. A népszerű ételek közé tartoznak a pörköltek és a rakott ételek, amelyek gyakran paprikát használnak. Köretként húsokkal és zöldségekkel töltött gombócokat szolgálnak fel, de snackként is kiválóak a nap bármely szakában.

A magyarok szeretik a péksüteményeket, beleértve a rétest is, amit rétesnek neveznek. A Flódni, halmozott tészta dióval, almával, mákkal és lekvárral, egy másik kedvenc desszert. A Torógombóc, a sajtgombóc édesített sajtos töltelékkel vagy vaníliás mártással, vagy tejföllel és cukorral tálalva, valamint a tró rudi néven ismert csokoládé, mindkettő édesített sajtot tartalmaz töltelékként.

A magyar borok nagy múltra tekintenek vissza, még a római korból is, és az előállításukhoz használt szőlőtípusok közül sokan őshonosak Magyarországon. A Tokaji és a Bikavér Magyarország két legismertebb bora. A Magyarországon évezredek óta gyártott sör mellett a gyógynövényes keserűek és pálinkák népszerűek Magyarországon.

Utazás Magyarországra? Ügyeljen arra, hogy biztonságosan étkezzen.
Magyarország kiváló tisztasági előírásainak köszönhetően a turistáknak nagyon kicsi az esélye arra, hogy külföldön megbetegedjenek. Nincsenek különleges egészségügyi kockázatok a régi vagy alulfőzött ételek fogyasztásával kapcsolatban, de ennek ellenére meg kell tennie az alapvető biztonsági intézkedéseket annak megelőzése érdekében (különösen hús és hal). Jó ökölszabály, hogy zsúfolt éttermeket vagy a kint várakozó emberek hosszú sorát keresik - senki nem vár sorban az étkezésre, hacsak nem muszáj.

Magyarországon szokás borravalót adni?
Magyarországon borravalót nem igényelnek, bár a szolgáltatások fogadása során szokás egy kis hálapénzt hagyni. Ahelyett, hogy készpénzt hagyna az asztalon, a fogyasztóknak be kell adniuk a pincérnek a készpénzt, és jelezniük kell, hogy mennyi változást (ha van) szeretnének visszakapni. Általában a teljes költség 10-15% -ának megfelelő hálapénz megfelelő. Az előkelő szállodákban a harangozók és a takarítás napi 1 USD, illetve 2 USD körüli borravalót kapnak. A taxik 1 dollár környékén történő borravalója vagy az ár felkerekítése kedves gesztusnak számít a taxik számára.

Melyek a legjobb magyar ajándéktárgyak?
A herendi porcelán, a ragyogóan festett keménypépes porcelán, Magyarország egyik leghíresebb exportja. A Herend Porcelán, a világ egyik legnagyobb kerámiagyártója, 1826 -ban alakult, és ma is számos klasszikus mintát készít finom csészéken és csészealjakon, valamint folyékony kancsókon. A festett tojás vonzó díszítőelem, és egész évben megvásárolható piacokon, de különösen népszerűek húsvétkor.

A hagyományos magyar ing kiváló módja annak, hogy életet adjon ruhájába. A népi fesztiválok és táncrendezvények népszerű helyek, ahol látni lehet ezeket a színes, etnikai ruhákat viselő embereket. Hagyományos magyar mintákkal hímzett terítők és párnahuzatok is kaphatók azok számára, akik nem kívánják viselni.

Ha ivó vagy, egy üveg bor vagy sör hazavitele Magyarországról remek módja annak, hogy emlékezzen az utazásra. Mindkettő olcsó és mégis kiváló minőségű. Egy másik hagyományos magyar ital a Palinka, egy desztillált és erjesztett gyümölcslé (gyakran szilva, de kapható őszibarackban, sárgabarackban, körtében, almában és cseresznyében is).

Magyarországon sok az ingyenes wifi?
Általánosságban elmondható, hogy a WiFi szinte minden szállodában, étteremben, kávézóban és bárban, valamint bevásárlóközpontban elérhető és gyors.

 

Tovább

Zágráb látnivalói ingyen vagy olcsón

Horvátország népszerű utazási hely, és Zágrábot fel kell venni az útitervbe. A város kihagyhatatlan látnivaló Horvátországban, lenyűgöző történelme és változatos kultúrája miatt. A látogatók szerint számos okból kiváló hely a látogatásra, az alacsony áraktól és a csodálatos kávézóktól kezdve Európa legszebb karácsonyi vásáráig.

A város nagy osztrák-magyar építészeti hatása miatt Zágrábot gyakran Európa legvonzóbb városaihoz hasonlítják, például Budapesthez és Bécshez. Ettől eltekintve Horvátország fővárosa és kormányzati székhelye, amellyel közös neve. Helyzetéből adódóan a város kultúráját népek széles köre érintette. Verhetetlen helyzetben van, két tó és a tenger között, a hegyek pedig csak pár percre vannak. Lehetőség van ugyanazon a napon úszni a tóban vagy a tengerben, és túrázni. Vagy télen síelhet a zágrábi Medvednica -hegyen (vagy Sljeme, ha látja ezt a nevet, mert itt az emberek legtöbbször Sljeme néven emlegetik Medvednicát).

Felfedeztünk néhány rejtett drágakövet, eseményt és helyszínt az egész városban, így Ön is elindulhat ennek a csodálatos városnak a felfedezésében. A zágrábi Foxiepass.com lehetővé teszi egynapos kirándulások megszervezését angol nyelven professzionális idegenvezetővel vagy magánvezetővel.

Törött kapcsolatok kiállításai Múzeum

Egész éves hozzáférés az irilometodska 2-hez
Talán Horvátország legszokatlanabb múzeuma, mivel sok kiállítás a múltbeli kapcsolatokból hátrahagyott tárgyak. A fejsze, a dildo, a melltartó és a cipő csak néhány példa az emberek sikertelen kapcsolatainak sok apró kiállítására, amelyekkel találkozni fog. A leírások némelyike ​​nagyon egyértelmű, és akár zavarhatja is. A mesék egy része humoros, míg mások sírásra késztetnek, míg mások nagyon rövidek. A mások bánatmeséivel való együttérzés érzelmi utazásra vezethet, és ha még többet szeretne kihozni a múzeumból, önállóan adományozhat.

A múzeum Felsővárosban, a barokk Kulmer palotában található, és számos turisztikai látványosság veszi körül.

Van egy múzeum Európában, amely megkapta az EMYA Kenneth Hudson -díjat a legkreatívabb és legkalandosabb múzeumi projektnek, ezért érdemes valami újat látni.

Körülbelül 30-40 kuna, akkor menjen be a múzeumba.

Felsővárosi udvarok

Az esemény 2018. július 13 -tól 22 -ig zajlik különböző udvarokon.
Zágráb Felsővárosában, a város legrégebbi és legszebb környékén, ha valaha is látni akarta, mi van ezek mögött az ajtók mögött, ne hagyja ki a The Courtyrads című rendezvényt, amely évente egyszer megrendezésre kerül, és ahol a lakosok megnyitják udvaruk ajtaját. nyilvános. Bizonyos udvarokban van egy téma, míg másokban elfogyaszthat egy italt és egy helyi élményt anélkül, hogy bármilyen tevékenységre elmenne.

Mindenki ízlését kielégíti az alkohol, az étel és a zene, és a legjobb az egészben, hogy a belépés az összes udvarra, vagy a „Dvorita”, ahogy a helyiek nevezik, teljesen ingyenes.
Fiatal kora ellenére népszerűsége és elismertsége nőtt a házigazda rövid idő alatt.

Vegyen részt ezen az eseményen, ha júliusban Zágrábban tartózkodik, a Felsőváros udvarán.

Ez az esemény néhány díjat kapott a horvát turizmus legeredetibb és legkreatívabb kezdeményezéséért, ezért javasoljuk, hogy próbálja ki. Az ősi udvarok is megnyerik Önt.

Októberben van a zágrábi maraton.

Az októberben megrendezésre kerülő zágrábi maraton ideális esemény a részvételre, ha sportos tevékenységeket keres, miközben úgy érzi, hogy a közösség része. A félmaratoni, a teljes maratoni vagy a polgári verseny mind választható; csak tudatában kell lennie edzettségi szintjével, mielőtt feliratkozik bármelyikre.

A maraton várhatóan 10 000 futót vonz több mint 40 nemzetből, míg a félmaraton valószínűleg 3000 -et.

Ennek eredményeként a maraton során nem kell dühös versenyzőkkel foglalkoznia.
Használja a weboldalukat a jelentkezés benyújtásához, és ha sikerrel jár, akkor egy szép érmet kap, amelyet a nyakában hordhat emlékként az utazásról.

Fesztivál az utcán

Nincs jobb, mint május és június vége.

Zágrábot már több mint két évtizede megingatta az utcai esemény energiája. Lesznek zenészek, táncosok, utcai festők, tűzoltó nindzsák, akrobaták, bohócok, bűvészek és sok más művész, akik élénk színekre festik a várost az ötnapos rendezvény során, amelyre különböző helyszíneken kerül sor. a város körül. Több száz művész lesz a világ minden tájáról Zágrábban erre az eseményre, így jó eséllyel csípős és szabad szellemű horvát társra bukkan.
Ez Horvátország legrégebbi utcai fesztiválja, és jelentős esemény a város virágzó városi és kulturális színterében.

A művészeti program mellett gyerekprogram és sportprogram is van.

 

Tovább

Barcelona legjobb dolgai 


Barcelona abszolút páratlan, mint Katalónia fővárosa és Spanyolország második városa. Ez egyike azon maroknyi városoknak, amelyek egyedi identitással rendelkeznek, amelyeket látni kell. Ez részben a 20. század eleji művészek és építészek generációjának köszönhető, mint például Antoni Gaudí, akinek felejthetetlen épületei olyanok, mint semmi más.
 
Barcelonában mindenkinek van valami élvezete. Ha szereti az ételeket, a város összesen 20 Michelin -csillaggal büszkélkedhet, és korlátlan választékban találhat pompás épületeket és eseményeket, ha szeretne megismerkedni a kultúrával. Továbbá nem fogja tudni, hol kezdje ezt az érintetlen városi strandot, a világszínvonalú éjszakai életet és sok vásárlást.
A legjobb kirándulásokat Barcelonában és a közelben találhatja meg a Foxiepass.com oldalon.
 
 
Nézzük Barcelona legjobb dolgait:
1. A csavarok 1.
Ne feledje, hogy sok helyi ember nem akarja meglátogatni a Kolumbusz -emlékművet, amely a Plaça de Catalunya és a Plaça de Catalunya közötti séták tengeri oldalán található.
Ez az egyik dolog, amit meg kell tennie, ha turista.
Nyáron a nagy fák az árnyék alatt vannak, és az élő szobrok mellett sétáló tömeg, utcaművész, madárkereskedő és virágüzlet áll meg.
Néha elkapják a megsült gofri (gofres) illatát.
Folytathatja a Maremagnum Mall vagy a Barcelona Aquarium látogatását, amikor a vízhez érkezik.


2. Szent Család.
Itt kezdheti barcelonai élményét Antoni Gaudí fantasztikus munkájával.
Kis bazilikája figyelemre méltó méretarányos és ambiciózus projekt, amely több mint 140 évvel azután történt, hogy Gaudí először csak körülbelül háromnegyedben volt benne.
Ez lesz a világ legmagasabb templomépülete a tornyok építésekor, és ritkán hasonlít bármilyen vallási struktúrára, amelyet az életben tapasztalt volna.
Számos építészeti típust foglal magában, beleértve a katalán modernizmust, a szecessziót és a spanyol latin gótikát, de ha a nyitott szájú mennyezetet nézzük, Gaudí legszebb darabja dacol az ilyen címkékkel.
 
3. Csataház
Ez a lakóépület nem a kezdetektől fogva épült, hanem a 20. század fordulója felé végzett rehabilitáció volt, amely Antoni Gaudi egyik legplakátosabb autós projektje.
Ahhoz, hogy felismerje az épület tetejét, amelynek cseréje egy óriási sárkány mérlege, nem kell Barcelonába látogatnia.
A Casa Batlló belseje és külseje, mint minden munkája, kanyargós, kevés egyenes vonallal és elképesztő figyelemmel a részletekre.
Vegyük a pezsgő alakú kandallót a nemes talajon, amelyet pároknak szántak, hogy télen felmelegedjenek, mint egy hangulatos barlang.
 
4. A Milà ház.
A Casa Milà 1912 -ben fejeződött be, és Gaudí egy másik nevezetessége. La Pedrera néven is ismert, mivel az épület homlokzata egy kicsit olyan, mint egy kőbánya.
Ez a negyedik és egyben utolsó Gaudí építmény a Paseo de Gràcia utcán, amely az UNESCO által kijelölt számos modernista katalán mű egyike.
Az építészek értékelni fogják a modern fejlesztéseket, beleértve a kőhomlokzatot és a mélygarázsokat.
Családi otthonává szándékozott válni, lakásokat bérelni a magas emeleteken az iparos Pere Milà I Camps számára.
A Casa Milà építészete és bútorzata közötti összhang valódi öröm látni, és minden arról szól, hogy Gaudí a csúcson volt.
 
5. A város szálai
A barcelonai tengerparti sétány több ezer ezret ölel fel. Egy jó óra szükséges a Diagonal Mar eléréséhez Barceloneta városából, bár egy séta a város megismeréséhez.
Sant Sebastià, a legnyugatibb strandok egyaránt forgalmasabbak és turisztikai jellegűek, de a Barceloneta szűk szabadtéri teraszokkal és székekkel ellátott bárok ezt támogatják.
Egy kicsit több hely és több lakos lesz Barcelonában, amint az olimpiai kikötőt követő partvonalon halad.
A Diagonal Mar Mall, amely újjáéleszti a város egykori ipari területét, a Platja de Llevant felett található.
 
6. A pékség.
Ez egy ikonikus látvány és tanulási élmény. Barcelonában a középkor óta volt Boqueria piac, azonban közel 200 éve ezen a helyen csak kereskedelem folyik.
1914 -ben felállította ezt a gyönyörű, szokatlan vas- és üvegtetőt.
Igazi szemnyitogató, ha vásárolni szeretne ételt, vagy élvezni szeretné az élénk városi piac látnivalóit és hangjait.
Ez egy állandó bódé rács, amely gyümölcsökből, zöldségekből, felvágottakból, sajtból és olajbogyóból készült termékeket kínál.
A halkészítők ovális terve van az egész piac közepén.
Hűtsük le magunkat az egyik piaci bárban sörrel és tapával.
 
7. Nou Camp.
A 99 000 férőhelyes stadion, amely 1957 óta az FC Barcelona otthona, Les Corts nyugati kerületében található.
Ez Európa foci egyik székesegyháza, és bár nem érzi magát a csapatnak, el kell látogatnia a Camp Nou -ba, hogy értékelje az aréna pompáját.
És ha rajongó vagy, akkor az égben leszel, meglátogatod a stadiont és meglátogatod a világ egyik legismertebb csapatát.
 

Tovább

Fedezze fel Münchent különböző módokon

Bár a német főváros, Berlin egy fesztiválváros, egy hipster hotspot és egy hely, ahol most világszerte megtalálható, München lényegesen kevesebb figyelmet kap a hátizsákos utazók és a fiatal utazók részéről, annak ellenére, hogy egyedi hely.
Több mint 156 kirándulást foglalhat le Münchenben, valamint múzeumi jegyeket és gyors belépést a látnivalókba. Megfizethető árak 2021 -ben. Különleges ajánlatok és kedvezmények a Foxiepass.com oldalon.

1. A sörkertek lehűlnek.

A sörkert nemcsak a sörfogyasztás helye a bajorok számára. A tökéletes vallás majdnem olyan, mint egy vallás kiválasztása (minden helyi lakosnak megvan a kedvence, amit egyszerűen látnia kell), és a vallás meglátogatása vallásos cselekedet. Több száz helyszín választható, de a Lake House és a Wiener Platz sörkert és az Augustiner Keller a legjobb helyi emberek közül választhat.
Tehát itt van a helyi módszer a dolgokra. 1) Minél több embert tud összerakni egy asztal körül, annál jobb. 2) Mindenkinek vigyen magával valamit az ételekből, amelyeket el kell osztani az asztal körül (húsleves, sajt, gyümölcs, zöldség és csészealj, stb.). 3) Miután befejezte az egy és két lépést, itt az ideje inni. Amellett, hogy saját ételeit hozza, a sörkertek szépsége erősen ajánlott, és része az élvezetnek. Ne aggódjon, ha egyedül van - az emberek szívesebben fogadják az asztaluknál. A sörkertek társadalmi olvasztótégelyek, és Münchenben a látogatóknak a kötelező tennivalók listájának élén kell lenniük.

2. Fedezze fel a titkos tanfolyamokat és rejtett folyosókat.

A Münchenbe látogató turisták milliói klausztrofóbiássá tehetik a várost, különösen a nyári hónapokban. Az olyan szép helyek, mint az Asam -templom, a Platzl tér, a Theatine -templom és sok ezer ember a környéken, nem túl kellemesek. Szerencsére ebben a három helyszínben van egy közös vonás - ha kinyitja a szemét a váratlan területeken, és készen áll a szépség felfedezésére, egyedi látnivalókat kap, amelyeket sokan még nem láttak.
Az Asamhof nevű rejtett kincs mindössze 30 méterre található az Asam -templomtól jobbra. Ez egy udvar apró éttermekkel és üzletekkel, és olyan érzés, hogy a turistahordák több ezer mérföldre vannak. Balra a Theatinerhof, egy olyan bíróság, ahol úgy érzi magát, mintha Olaszországban lenne. A narancssárga színházban vagy. És a híres Hofbräuhaus utca túloldalán egy rejtett alagút található, amely úgy tűnik, hogy egy meséből egyenesen fakadt.

3. Parkok és folyóparti séták

München gyakran nem tűnik nagyvárosnak, és az emberek inkább "szívvel rendelkező globális városnak" nevezik. A látogatók észre fogják venni, mennyire zöld - a parkok körös -körül, az Isar -folyó pedig a város zöld tüdeje. Fedezze fel az Angolkertet, amely a világ egyik legnagyobb városi parkja. Sétáljon le a folyón, fusson vagy kerékpározzon, vagy csak üljön a folyóparton, és nézze, ahogy elhalad a világ. Nézze, ahogy az emberek golyót játszanak, és tegyen egy sétát a Royal Hofgarten környékén.

4. Kényeztesse magát kedves kis kávézókkal, fagylalttal és nézőkkel

Münchennek megvan a maga varázsa, a la dolce vita, amelyet egyesek Olaszország legészakibb városának tartanak. A müncheni helyiek szeretnek kint lenni, és az egyik kedvenc hobbijuk az, hogy leülnek egy kávézóba, és elfogyasztanak egy csésze kávét vagy hideg italt, miközben megfigyelnek néhány embert. A napsütéses napokon pihenhet és friss turmixot fogyaszthat az Aroma Kaffeebar ablakain. A késői reggelit a Trachtenvogl előtti földön szolgálják fel (14.30 óráig), vagy lehetősége lesz mindent elfelejteni világszerte, amikor Laden legfinomabb sajttortáját fogyasztja.
Amikor nem igazán pihen a kávézókban, mind az olaszok, mind a baviak élvezik a gyógymódot - a fagylaltot! A True & 12, egy fagylaltkávézó, amely minden nap 12 különböző, frissen készített ízt kínál, új gyermekünk egy háztömbölyben Haidhausenben. Az őrült fagylaltkészítő az ideális lehetőség szokatlan ízek, például sör vagy pezsgő ízének megtapasztalására.

5. Menj el a városból! Menj el a városból!

München gyönyörű, de a környező régiókban is van látnivaló. A Starnberger See, az Ammersee és a Schliersee számos tóval rendelkezik, amelyek tömegközlekedéssel könnyen megközelíthetők, ahol úszhat vagy csak pihenhet. Az Alpesi -felvidék Németország legjobb sétáló- és mászóhelyei közé tartozik, ha aktív akar lenni. A hűvös napokon a Tegernsee -tóhoz közvetlen hozzáféréssel rendelkező szaunában lazíthat. További látnivalók várják a kulturális rajongókat. A Schleißheim kastély olyan, mint Versailles öccse. Érezze magát királynak vagy királynőnek, miközben sétál a szép parkban, és megcsodálja a fenséges épületeket.

 

Tovább

Thessaloniki, Görögország A legjobb dolgok

A független turisták legújabb úti célja Thessaloniki lesz, kérkedési joggal. Görögország második legnagyobb városa, amely átjáró Macedóniába, ahonnan Nagy Alekszanderhez és tanárához, Arisztotelészhez vezet. Két fő főiskolája hatalmas hallgatói létszámot vonz, és velük együtt egy fiatal zenei, művészeti és sportkultúrát. A város éttermek és kávézók kultúrája változatos.

Szintén gazdag történelemben, a 15. századi tornyoktól kezdve a lenyűgöző múzeumokig, amelyek nagy történelmi gyűjteményekkel rendelkeznek, Thessaloniki, amelyet az UNESCO az Ókori keresztény és bizánci művészet nyílt múzeumának nevezett.


Szaloniki szállodáiban akár 70%kedvezmény. Állandó különleges ajánlatok a Hotelhunter.com oldalon.

Nézze meg a fesztivál ünnepségét

Szaloniki egész évben mozog a magas művészet és az utcai művészet, a populáris kultúra és a kulturális ragyogás között.

Az utcai divatfesztivál: több mint 20 tevékenység háromnapos ünnepe, ez a hatalmas fesztivál élő, utcai művészetet, zenét és atlétikai előadásokat tartalmaz. DJ -k, graffiti és utcai művészeti kiállítások és vetélkedők, valamint utcai sportok, mint a parkour és a BMX, jelen vannak szeptember végén.

Thesszaloniki Nemzetközi Filmfesztivál: Ez az október végi-november eleji fesztivál 1959-ben kezdődött, és magában foglalja a modern filmgyártás legkiválóbb napjait, vetítésekkel, konferenciákkal, szakértői műhelyekkel és vitákkal.

Próbálja ki a Mylost, egy hatalmas éjszakai életet, amely eredetileg lisztmalom volt a kikötői raktárban. Tele van kávézókkal és bárokkal, éttermekkel, zenés színházakkal, bemutatótermekkel és ínyencek százaival. Vagy nézze meg, mi folyik a Fix Sound Factory -ban, ahol koncertek és klubéjszakák zajlanak, valamint egyfajta pitzenei jelenet.

Kiránduljon az ókori történelem nagy múzeumaiba

Tekintettel a város helyzetére az oszmán és az európai kultúra kereszteződésénél, Szaloniki természetesen csodálatos régi történelmi múzeumokkal rendelkezik, és a várost nem csalják meg.

A Thesszaloniki Régészeti Múzeum, az egyik legnagyobb görög múzeum, feltárja a macedón kultúrát az ókortól a késő ókorig, és tele van kirívó, antik műtárgyakkal.
A kilencvenes években a bizánci Kulturális Múzeumot nagy elismeréssel avatták fel, és kiállításokat rendez a római vallás és a korai katolikus egyház Konstantinápolyba való átállásáról a 15. században.

Jelenlegi múzeumi tapasztalat

Ha nem ismeri az ókori történelmet, akkor számos kiváló modern múzeumot és galériát érdemes megnézni Szalonikiben.
Kortárs Művészeti Múzeum Macedóniában: Ez az építészeti látványosság megközelítőleg 2000 görög és külföldi művész alkotását tartalmazza, fényképezés, festészet, szobrászat és mélynyomás tekintetében.

A MOMus-Thessaloniki Fotográfiai Múzeuma: ez a múzeum rendszeresen kiállít és nemzetközi eseményeket tart Görögországban.

Szaloniki Mozimúzeum: ez az apró hely számos fontos és ritka kiállítást tartalmaz, ez az egyetlen ilyen múzeum Görögországban és a város éves mozifesztiváljának központja.

Thesszaloniki Olimpiai Intézet: A Thesszaloniki Olimpiai Múzeum az egyetlen ilyen típusú múzeum, amelyet az Olimpiai Bizottság hivatalosan is elismert.

Az ARIS Kosárlabda Múzeuma: Ez a múzeum trófeákat, mezeket, képeket és egyéb tárgyakat mutat be, amelyeket az ARIS Thessaloniki profi csapata tisztelt meg.

A modern környezetet lásd: Régi műemlékek

Szaloniki számos harci sebet szenvedett, mint a Balkán más nagyvárosai. A 20. és 21. században a város nagy részét építették vagy rekonstruálták. A városban azonban nyoma van régi bizánci és oszmán épületeknek.

A Fehér torony fontos jelkép, és egy oszmán erődítmény volt, amelyet a korai bizánci erőd helyére építettek a 15. században. Egyszerre csak 70 vendéget fogad. Lépjen a tetejére a megtekintéshez (kb. 10 emelet).
Mások a lakóövezetek titkos zugaiban, például a bizánci fürdőkben találhatók. A fürdőszobák körülbelül 1300 -ban épültek, és lenyűgözően működtek közel 700 évvel ezelőtt, 1940 -ig.

Kényeztesse magát egy nemzetközi filmfesztivállal

A Thesszaloniki Nemzetközi Filmfesztivál Délkelet -Európa vezető filmfesztiválja, amely október végétől november elejéig tart több napon keresztül.

A fesztivál 1960 -ban görög mozihétként kezdődött, majd 1992 -ben nemzetközileg a világ legkreatívabb független filmjei között mutatták be. Az eseményen nem versenyképes görög filmpanoráma, nemzetközi verseny és még sok más lesz.

 

Tovább

Co dělat v Ayia Napě

Ayia Napa hledá něco dělat? V Ayia Napa najdete jedny z nejúžasnějších pláží v zemi, historické kostely, vynikající kuchyni, nádhernou přírodu a zábavné aktivity pro rodinu jako celek.

Největší noční život na ostrově a největší zábavní park v Evropě najdete v Ayia Napa. Ayia Napa je vše, co hledáte, ať už hledáte rušné noční kluby, rodinné pláže nebo vzrušující aktivity. Užijte si Ayia Napa s pronajatými vozidly od 8 eur za den na Luckycar.com

Zde jsou moje nejlepší doporučení pro turistické aktivity v Ayia Napě:

Odpočiňte si na pláži Nissi
Pláž Nissi je považována za jednu z nejkrásnějších a nejúžasnějších pláží v Evropě na Kypru. Jeho bílý hladký písek, jeho křišťálově modrá moře a malý ostrůvek jsou proslulé a lze se k nim dostat pěšky přes plážový pás.

Pláž Nissi je jednou z nejoblíbenějších kyperských pláží a je často velmi zaneprázdněna. Zajistěte, abyste se tam dostali brzy na místo nebo lehátko přístupné ke spánku na pláži.

Další nádhernou pláž s názvem Makronissos najdete na západ od pláže Nissi. Je to stejně krásné a stojí za to vidět během vašeho pobytu na Kypru jako pláž Nissi.

Noční párty

Ayia Napa je známá jako večírek pro párty po celou noc v různých hospodách a klubech. Kromě živého nočního života, kdy chcete slavit po celý den, existují také různé párty u bazénu a párty lodě.

Přejděte do Konnosského zálivu

Konnos Bay je součástí národního parku Cap Greco, který se nachází východně od Ayia Napa. Je to krásný přístav s nádhernou pláží a křišťálově čistým mořem, kde se můžete koupat.

V zátoce Konnos je také široký výběr vodních aktivit a snack bar.

Podívejte se na proslulý Most lásky

Most lásky se nachází východně od města a tvoří přírodní most s čistou vodou. Most je přírodní.

Je to oblíbené místo pro sledování západu slunce a fotografové fotografují při východu slunce. Je to také oblíbené svatební místo.

Myslíte si, že se vaše touha stane skutečností, pokud políbíte svého blízkého stojícího v srdci mostu.

Podívejte se do parku na sochy

Sochařský park najdete nad vyhlášeným mostem lásky. Je to oblíbená turistická destinace, kde můžete vidět všechny nádherné sochy.

Je to muzeum s panoramatickým výhledem na moře, které je zdarma k návštěvě.

Bavte se v největším aquaparku v Evropě

Je skvělé strávit den v aquaparku, pokud se vydáte do Ayia Napa s rodinou. Je to největší evropský tematický aquapark a nabízí více než 30 různých tematických jízd v řecké mytologii.

Je to příjemné místo pro děti i dospělé pro celou rodinu s atrakcemi. Když se děti kropí a sjíždějí po řece, můžete odpočívat v bazénech pro dospělé nebo plavat podél líné řeky.

Vedle různých jízd se také nachází řada restaurací a obchodů se suvenýry.

Co dělat, když prší v Ayia Napě

V pozdním létě, létě nebo začátkem podzimu, když cestujete na Kypr, není špatné počasí běžné a většina slunce svítí.
Déšť a chladnější počasí jsou však běžné, pokud cestujete mimo sezónu. Zde je několik doporučení pro Ayia Napa, když prší:
Návštěva kostelů
Vydejte se na nákupy do nákupního centra Cyprus Mall
Navštivte Muzeum Thalassa
V různých restauracích jíst vynikající jídlo
Večírek ve večerních hodinách v krytých klubech
Objevte historický klášter Ayia Napa.
Navštivte Muzeum farmářského domu
Kupte si slunečník a prozkoumejte déšť.
Trávit čas v lázních

Věci Ayia Napa pro děti

Ayia Napa je oblíbenou rodinnou destinací, protože je k dispozici dobrý výběr pláží a aktivit vhodných pro rodiny. Níže máte několik návrhů na aktivity Ayia Napa s dětmi:
Vyrazte si zaplavat na pláž Nissi
Bavte se ve vodním parku
Prohlídka pláže Makronissos Návštěva
Žijte večer v Luna Parku
Vydejte se na výlet lodí
Procházka v sochařském parku
Udělejte fotografii sochy náměstí Ayia Napa
Vyzkoušejte vodní sporty Konnos Bay

 

Tovább

Útikalauz Bécsbe

Egy csodás birodalmi emlékekkel, operaszínházakkal és ízletes süteményekkel teli gyönyörű helyet leginkább gondolataikban keresnek fel Bécsben. A város változatos építészeti lakomával, a magas barokktól a 19. századi hatalmas császári építményekig, a 20. század eleji jugendstili díszítő stílusig (szecesszió), a város azonban elboríthatja a város nagyszerűségét.


A 10. században Bécs fontos csomópont volt, 1278 -ban pedig Rudolf Hapsburg jött le, de a város csak 1683 -ban lett a császári rezidencia. A nagy nemesi családok épületek rohanásába öntöttek, amelyek biztosítják Bécs barokk jellegét. A város termékeny talaja lett a kor ideológiai szerelmeinek a Habsburg -korszak vége felé, és ma Freud, Klimt és Schiele kísértetei a város legnagyobb turisztikai attrakciói.

Mit kell tenni és mit kell látni

Wien központja történelmi központjával vagy fedett városával, mindössze 1 km -re, rendkívül kicsi. Ott és a Ringstrasse mentén találhatók a legjelentősebb látnivalók - a villamosok és járművek által elzárt körutak sorozata, körgyűrűt képezve a mag körül. Még a külterületeken is, mint például a csodálatos schönbrunni császári palota, a tömegközlekedés könnyedén elérhető 30 percen belül. De a bécsi látogatás soha nem lenne teljes a csodálatos kastélyok és múzeumok számára, anélkül, hogy egy kellemes napot kellene eltöltenie a város egyik nagy és kopott fényes kávéházában.

Szállás


A nyári előzetes foglalás fontos az olcsóbb szálláshoz. Sok hostel a Westbahnhof mellett található, néhány megállóra a központtól. Exkluzív megtakarítások a globális foglalási rendszerekből és szállodákból. Minden különleges ajánlatot megtalálunk, és a Hotels-scanner.com akár 80 százalékot is megtakaríthat.

Hívők


A Belvedere (minden nap 10: 00–6: 00) Bécs egyik legjobb épülete a déli körgyűrűn (10: 00–17: 00 Oberes 14 €, kombinált jegy 20 €) Egy lejtős formális kertben két lenyűgöző barokk ház néz egy másik. Klimt legszebb festmény -koncentrációja a városban, köztük A csók látható a két Oberes Belvedere -ben, míg az Unteres Belvedere és az Orangerie ideiglenes kiállításokat mutat be.


A vár


A hatalmas és fényűzően díszített Hofburg-palota egy háztömbnyire fekszik Graben városától délkeletre, ahol Bécs számos fő császári helye található. A Kaiserappartments -en kívül Európa legszebb középkori mesterségei és ékszerészei találhatók, köztük a Szent Római Birodalom maradványai és a Hapsburger koronaékszerek (H & Sz – V 9.30–17.30). Egyszerűen használja ki az impozánsabb Schatzkammer előnyeit. 12 euró). Bécs két leghosszabb távú turisztikai képe is látható a Hofburgban, éneklő fiúkkal és lovak szedésével. A Schatzkammer mentén található lépcsők a Hofmusik Kapelle-ig vezetnek (10: 00-23: 00, péntek 11: 00-11: 00 ingyenes), ahol 8:30 órától szabadon kapható jegyeket kaphat (vagy 10-36 €; foglaljon előre) a Bécsi Fiúkórus Énekmiséjére (szeptember közepétől júniusig 9:15; t 01: 533 99 27).

Judenplatz


A Stephansdomtól északnyugatra fekvő Judenplatzban Rachel Whiteread brit művész céltudatosan homályos beton holokauszt-emlékhelye uralkodik, bár Bécs egyik legszebb kis helye. A tér a középkori zsidó gettónak és a 14. századi zsinagóga alapjainak állít emléket 8: 00-kor (csütörtök és vasárnap 10: 00-6: 00, péntek 10: 00-16: 00) a kiváló Judenplatz Múzeumban, hogy éljen valami középkori zsidó életet Bécsben. A belépőjegy tartalmazza a belépést a Stephans Platz -tól délre fekvő Dorotheergasse 11 -be (hétfő – péntek és vasárnap 10–18 óráig) a lenyűgöző zsidó zsidó örökség és kultúra múzeumába.

 

Tovább

Programs in Melbourne

Melbourne is the largest backpacker tourist in the country and is famous for its great nightlife. The bar is the capital and center of live music in Australia. The city has a European appearance and is popular with backpackers and young tourists who want to enjoy its relaxed atmosphere.


With the help of our guide in Melbourne, you can organize your holiday, save money and spend most of your time here. Many people now travel to Melbourne on Foxiepass.com .

Visit the Victoria National Gallery


The Australian National Gallery is located in Federation Square, the largest, oldest and now popular art museum in the country (visited by more than 3 million people a year). It is home to more than 75,000 works by native and indigenous artists, including contemporary art, sculpture, paintings and art. You can see almost everything in a few hours. This is one of the best free events in town. Admission is free, but there is an entrance fee for temporary exhibitions.

See Victoria State Library


The Victoria State Library is a historic institution with 8 million visitors a year. The library was first built in 1856, and events became an area of ​​pride for the townspeople. Come here and check out the line of people at the open desk waiting to collide. This is certainly a must-see from the famous Rotonal Center, with its ancient octagonal, unique wooden furniture and rows of books. Numerous free tours await the history and stunning design of the library.

Walk around Casa y Gardens


This more than 160-year-old royal estate combines classical Italian architecture with Australian regeneration. It is the city's most beautiful historic home and gives an unusual picture of Australia's rich and prosperous life in the 19th century. Guided tours are offered for AUD 15 ($ 11.50 USD) to learn more about this amazing villa and its history. The gardens are free.

Visit the Immigration Museum


The Immigration Museum was founded in 1998 and is housed in the Old Customs House and features exhibitions on the history of immigration in Australia. European men began to come to the nation in 1788 and brought with them their own culture, which eventually swept the island and displaced the indigenous population, who called it home for more than half a thousand years. Admission is 15 AUD ($ 11.50).

Plan a trip to Phillip Island


Phillip Island is a popular weekend getaway for residents looking to spend some time on the beach, hours away from town. Top beach lists in Australia at 1001beach.com. The island is famous for its nightly penguin parade, koala sanctuary, and giant sea seal colony as thousands of penguins return from the sea to their nests. The island is open as a day trip, but I suggest you stay at least one night in this area due to sporadic traffic.

Check out the Melbourne Museum The Melbourne Museum features

Australia's social history, indigenous culture, science and surroundings. For me, the highlight of the museum was the Bunjilaka Indigenous Cultural Center, a huge center that emphasizes indigenous culture, art, and history. They also offer young people an area that is great for anyone traveling with children. Admission is 15 AUD ($ 11.50).

Tovább

superfox

blogavatar

Utazási tanácsok

Utolsó kommentek